Správy

Príjemná novinka v prešovskej nemocnici: Sledujte, ako detským pacientom skrášlili prostredie

Malým pacientom sa v prešovskej nemocnici dostalo krajšieho prostredia. Zaviedli im tam príjemnú novinku, ktorá poteší oko a vylepší náladu.

Ilustračný obrázok k článku Príjemná novinka v prešovskej nemocnici: Sledujte, ako detským pacientom skrášlili prostredie
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove skrášlila prostredie detským pacientom. Vďaka výťažku z plesu dala doteraz prehľadné kóje na druhom a treťom poschodí pediatrického oddelenia prelepiť fóliami s detskými motívmi.

Spojenie príjemného s užitočným

„Nalepením fólií došlo k spojeniu príjemného s užitočným. Jednak skrášlili prostredie hospitalizovaným detským pacientom a jednak umožnia viac súkromia, predovšetkým dojčiacim matkám,“ priblížila hovorkyňa fakultnej nemocnice Renáta Cenková. Farebné fólie nemocnica zakúpila z finančného daru, ktorý predstavoval 760 eur. Financie boli výťažkom plesu Via Magna, ktorý sa konal začiatkom januára v Prešove pod záštitou rakúskeho veľvyslanca na Slovensku Carla Helfrieda. Jeho hlavným organizátorom bol prešovský podnikateľ Jozef Chomanič.

„S potešením sme prijali v uplynulých dňoch finančný dar z výťažku plesu Via Magna. Spomínaný balík peňazí sme využili na úpravu prostredia nemocničných izieb na našom oddelení. V mene spolupracovníkov oddelenia pediatrie, našich malých pacientov a ich rodičov všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom na dare participovali, úprimne ďakujem,“ uviedla primárka pediatrického oddelenia Jana Čurillová.

Podrobnosti o oddelení

Oddelenie pediatrie poskytuje podľa hovorkyne nemocnice diagnostickú a terapeutickú starostlivosť v ústavnej i ambulantnej starostlivosti, kde zabezpečuje diagnostiku a liečbu pediatrických pacientov v rámci koncepcie odboru pediatria.

„Lôžková časť oddelenia pediatrie pozostáva z úseku dojčiat, úseku batoliat, úseku väčších detí a dorastu, jednotky intenzívnej starostlivosti. V ambulantnej starostlivosti zabezpečuje diagnostiku a liečbu pediatrických pacientov v príjmovej a konziliárnej ambulancii, detskej ambulancii tuberkulózy a pľúcnych chorôb pre deti, v gastroentero­logickej ambulancii, endokrinologickej a diabetologickej ambulancii, kardiologickej ambulancii, ORL ambulancii a kožnej ambulancii,“ dodala Cenková.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM