Ľubomír Hudačko Hokej

Pri zimáku má vyrásť tréningová hala: Stáť bude 900 000 €, stavať sa môže už onedlho

Občianske združenie HC Prešov sa chystá postaviť novú tréningovú hokejovú halu. To má v nájme aj samotnú ICE Arénu, hneď vedľa neho by sa teda už na jeseň mohla začať stavať. Závisí to od rozhodnutia poslancov.

Ilustračný obrázok k článku Pri zimáku má vyrásť tréningová hala: Stáť bude 900 000 €, stavať sa môže už onedlho
Zdroj: Webnoviny.sk

„Ak poslanci zastupiteľstva možno už v septembri túto snahu podporia, začať stavať by sa mohlo tento rok. Ak sa tak nestane, stavať by sa začalo až v roku 2014," povedal viceprimátor mesta Prešov a bývalý hokejista René Pucher.

V meste ako Prešov, ktoré má hokejové tímy všetkých vekových kategórií, A-tím, ženský hokej, rýchlokorčuliarov a krasokorčuliarov, má takáto hala podľa viceprimátora opodstatnenie. Na jej výstavbu je potrebných 900 000 eur a financovať ju bude občianske združenie HC Prešov. Mesto by podľa Pucherových slov malo prispieť len pozemkom za symbolickú cenu.

Združenie má však podľa neho záujem aj o dlhodobý prenájom samotného zimného štadióna. Pucher verí, že by halu po výstavbe novej tréningovej plochy mohla využívať viac aj prešovská verejnosť, ktorá dnes na štadióne nemá veľa priestoru kvôli jeho obsadenosti športovými klubmi. Poslanci mestského zastupiteľstva v Prešove už podporili zámer výstavby tejto tréningovej plochy.

V septembri by mali rozhodovať ešte o projekte a prenájme pozemku. Nová hala by mala stáť vedľa zimného štadióna, aby tak investor ušetril náklady na jej výstavbu. Ak sa združeniu tréningovú plochu nepodarí čoskoro postaviť, pozemok by podľa Puchera museli vrátiť mestu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM