Rôzne

Pri vodnej nádrži sa stretnú stovky cyklistov: Okolo Domaše tentoraz s veľkou novinkou

Najväčšie cyklistické podujatie na Slovensku Okolo Domaše je pre priaznivcov tohto športu pripravené. Jeho desiaty ročník sa začne v sobotu (8.7.) dopoludnia so štartom v Dobranskej zátoke.

Ilustračný obrázok k článku Pri vodnej nádrži sa stretnú stovky cyklistov: Okolo Domaše tentoraz s veľkou novinkou
Zdroj: Dnes24.sk

„Veľkou novinkou, ktorá sa stretla s pozitívnymi aj negatívnymi ohlasmi, je nezaradenie súťažnej kategórie do programu Okolo Domaše. Dôvodov je viacero, no zhodli sme sa, že podujatiu vrátime rýdzo rekreačný a oddychový charakter,“ informujú organizátori na oficiálnej stránke podujatia. Záujemcovia sa môžu prihlásiť aj na mieste.

Počas celej trasy, ktorá je dlhá 37 kilometrov a klasifikovaná ako mierne náročná, budú účastníkom k dispozícii stánky s občerstvením. V cieli môžu počítať so strážením a umytím bicyklov. Na pláži v rekreačnej oblasti Domaša Dobrá sa v sobotu zároveň uskutoční súťaž vo vodnej cyklistike. Štart pretekov je naplánovaný na 10.00 h.

Aj keď sa pôvodne mal uskutočniť na Dobrej aj festival Dobré časy, z dôvodu mimoriadnej situácie ho organizátori presúvajú na najbližší rok.

Vodná nádrž Domaša oslavuje v tomto roku 50. výročie svojho vzniku. V rekreačnej oblasti Dobrá je pripravených počas leta viacero akcií. Turisti môžu v tomto roku navštíviť aj priehradný múr, ktorý opätovne sprístupnili verejnosti. Spája dve rekreačné strediská – Dobrú a Moniku. Počas leta je otvorený od 8.00 h do 20.00 h.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM