Ľubomír Hudačko Kultúra

Prežite voľný čas naplno: Tipy, kam sa počas týždňa oplatí vyraziť v našom meste

Oddýchnuť si od povinností padne vhod. S našimi tipmi na zaujímavé tohtotýždňové akcie v Prešove sa vám to určite podarí.

Ilustračný obrázok k článku Prežite voľný čas naplno: Tipy, kam sa počas týždňa oplatí vyraziť v našom meste
Foto: Ľubomír Hudačko

Revízor

9. apríla 18:30 v DJZ

Stojaté vody slastného života v provinčnom mestečku rozvíri príchod revízora s azda len spŕška úplatkov dokáže tieto vody opäť upokojiť. Najslávnejšia komédia Nikolaja Vasilieviča Gogoľa.

Artis Thesaurus

9. apríla 19:00 v synagóge

V rámci svojho celoslovenského turné s názvom Thesaurus v slovenských synagógach sa aj v Prešove predstaví unikátny 16 členný medzinárodný komorný súbor zoskupujúci členov výnimočného slovenského súboru Solamente Naturali a ich zahraničných hostí.

Eugen Onegin

11. apríla 18:30 v DJZ

Najznámejší ľúbostný román vo veršoch, v ktorom si láska nevie nájsť miesto. Príbeh o mladosti, túžbach a snoch, ale aj o ľahostajnosti a arogancii.

Márie Rottrová & Bigband

11. apríla 19:00 v Športovej hale, Baštová

Marie Rottrová, tentokrát s Bigband a hosťom Petrom Němcom, zaznejú aj pesničky z prvného albumu Flamingo – This Is Our Soul! Časťou tohoto koncertu bude okrem osvedčených hitov aj návrat ku koreňom Lady Soul.

Burza starožitností a kuriozít

13. apríla od 8.00 na Pešej zóne

Tento týždeň nás čaká aj tradičná burza starožitnosti na pešej zóne.

Miska z pedigu I.

13. apríla 16:00 v DJZ

Tvorivá dielňa pre ľudovo-umeleckých výrobcov.

1.Slovak Pink Floyd Revival

14. apríla v Encore

The Endless Story. Zabaviť sa môžete aj pri hitoch ako Money, Another Brick In The Wall,High Hopes, Coming Back To Life či Comfortably Numb.

Vesmírne otázniky

14. apríla 11:00 v planetáriu

Hudobný program pre deti od 5 do 9 rokov spracovaný formou muzikálu. Prostredníctvom veselých pesničiek sa deti oboznamujú so Zemou a jej najbližším okolím – s Mesiacom, súhvezdiami, Slnkom a jeho súrodencami hviezdami.

Sandonoriko: Martin Geišberg a Daniel Špiner

14. apríla 20:30 v Christianii

Sandonoriko je autorský projekt s autorskou hudbou a autorskými textami. Texty sú magicko realistické a hudba poetická, občas premiešaná básňami, nebrániaca sa ani experimentu. Projekt trvá štyri roky a má za sebou desiatky koncertov a melódií do divadelných predstavení.

PHJ 2018 -„Na počiatku bola melódia“

15. apríla 17:00 v PKO Čierny orol

Prierez vývoja zborovej hudby od jej najstarších foriem. V interpretácii dvoch zborových telies – Miešaného speváckeho zboru Nostro Canto a Zboru katedrálneho chrámu sv. Alexandra Nevského v Prešove, odznejú diela rôznych hudobných skladateľov.

Otvorené manželstvo

15. apríla 18:00 v Kine Scala

Komédia o svojráznom manželskom páre a večnom konflikte mužského a ženského princípu, z pera talianskeho dramatika a nositeľa Nobelovej ceny za literatúru, Daria Fo.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM