Kultúra

Prežite júl v Prešove zaujímavo: 8 akcií, na ktorých by ste nemali chýbať

V Prešove sa počas mesiaca júl chystajú podujatia, ktoré by rozhodne nemali ujsť vašej pozornosti. Vybrali sme rovných 8, ktoré odporúčame zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Prežite júl v Prešove zaujímavo: 8 akcií, na ktorých by ste nemali chýbať
Foto: Ľubomír Hudačko

Objavovanie Prešova

8. júla 10:00 – 13:00 Mestské informačné centrum

Pozývame všetkých milovníkov histórie, obzvlášť histórie mesta Prešov na cyklus stretnutí s názvom Objavovanie Prešova. Témou tohto objavovania bude Eugen Bárkány a prvé židovské múzeum.

Reštart v Ekoparku

8. júla 13:00 – 18:00 Ekopark

Príď sa zabaviť a reštartovať telo a myseľ. Podujatie pre malých aj veľkých. Čakajú na Vás skákacie hrady, zdravá výživa, jazda na poníkoch, kŕmenie zvierat s prehliadkou Ekoparku a iné.

Tour de Prešov

8. júla 16:00 – 9. júla 18:00 Hlavná

Už 3. ročník medzinárodného cyklomaratónu Tour de Prešov oficiálne začne 8.7.2017 o 16:00 na poslednom existujúcom velodróme na Slovensku. Tradícia cyklistiky v Prešove je naozaj bohatá, čo potvrdzuje aj stúpajúci trend záujmu o tento šport v Prešove a na Slovensku.

Prešovská detská univerzita

10. júla – 14. júla Prešovská univerzita

10. ročník PDU. Retrospektívne sa obzriete do predošlých ročníkov a nanovo si budete môcť vychutnať tie najlepšie prednášky, seminárie, tvorivé dielne, exkurzie.

My sme Prešov

15. júla 16:00 – 20:00 Pešia zóna Hlavnej ulice

Hudobno-zábavný program spojený s aktivitami pre návštevníkov (folklór, gastro,remeslá, nárečie, občerstvenie). V programe vystúpia Eleven Hill, Kristína, Hex a ďalší. Moderujú Junior a Čeky

Artis Festival komornej hudby

23. júla 19:00 – 20:30 Ortodoxná synagóga

Saxophone Syncopators je unikátne saxofónové kvarteto, ktoré sa špecializuje najmä na autentickú interpretáciu hudobného žánru ragtime v aranžmánoch pre štyri saxofóny. Aranžmány týchto skladieb pochádzajú z rokov 1910 až 1920, kedy saxofón ako hudobný nástroj zažíval svoj najvačší vývoj a stal sa veľkou inšpiráciou pre interpretov aj pre hudobných skladateľov.

Pivný Festival

27. júla – 6. augusta Jazdecký areál

K letu už neodmysliteľne patrí Pivný festival. Až 11 festivalových dní bude znamenať takmer 100 druhov piva, vrátane viacerých špeciálov, alko aj nealko ciderov a radlerov z domácej produkcie, Čiech a Moravy, ale aj Nemecka či Belgicka.

The Brownies

28. júla 21:00 – 23:00 Wave Club

Koncert originálneho hudobného tria z Prahy v zložení Annamária d´Almeida, Pavel Rohlena a Hanka Rohlenová.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM