Futbal

Prestavba futbalového štadióna: Prezident Tatrana prezradil, ako má nový stánok vyzerať

Nie je isté, kedy sa so realizáciou prestavby futbalového štadióna Tatrana Prešov začne. Hoci sa stánok najstaršieho klubu na Slovensku dostal medzi tie, na ktoré Slovenský futbalový zväz poskytne dotácie, stále mu chýba finančná dohoda s mestom. Prezident Miroslav Remeta hovorí detaily...

Ilustračný obrázok k článku Prestavba futbalového štadióna: Prezident Tatrana prezradil, ako má nový stánok vyzerať
Zdroj: TASR

Kým v niektorých mestách na Slovensku už s prestavou svojich štadiónov začali, v Prešove je projekt vo finalizácii projektovania. Rozpočet je 4 milióny eur z ktorých 60 % (2,4 milióna) má ako dotáciu od štátu poskytnúť Slovenský futbalový zväz.

Záujem je, na projekte sa pracuje

Akým podielom si to však rozdelia mesto Prešov a futbalový klub? To zatiaľ nie je jasné: „Naša iniciatíva bola rokovať s mestom, ako si tých 1,6 milióna podelíme. Návrh na celkové prerozdelenie znie 60 % štát, 30 % mesto a 10 % klub (2,4 milióna – 1,2 milióna – 400 000) s tým, že mesto doteraz neprispieva za svoj akcionársky podiel do rozpočtu. Znamenalo by to, že keby sa mesto podieľalo touto čiastkou, k čomu mu je ponúknuté financovanie zo Slovenskej záručnej banky, mohli by sme to brať ako aktivitu, ktorou by mesto prispelo do rozpočtu," povedal prezident klubu Miroslav Remeta pre oficiálnu stránku prešovského Tatrana.

Mesto síce podľa neho pri Memorande prejavilo vôľu podieľať sa na výstavbe štadióna, ale nepovedalo akou sumou, keďže poslanci navrhli tento článok vypustiť a teda nevie o čom rokujú. Remeta už niekoľkokrát vyhlásil, že pokiaľ to má byť také isté handrkovanie sa ako o podpore mládeže, alebo vrátení peňazí za kúpu pozemkov, ktoré doteraz nedostali, hoci už trikrát boli schválené v mestskom rozpočte, tak potom takáto podpora stráca význam.

Ako bude štadión vyzerať

Remeta hovorí, že budú rokovať, ale obáva sa, že do volieb sa už toho veľa nestane. „Nemyslím si, že ešte bude nejaké rozhodujúce zastupiteľstvo, ktoré doplní Memorandum o presné podmienky. Je to otázka, ktorá sa zrejme otvorí budúci rok. Náš záujem ale je a na projekte sa pracuje,“ dodal pre oficiálnu webstránku Tatrana.

A ako by mohol samotný stánok vlastne vyzerať? Prezident hovorí, že by mal mať minimálne štyritisíc krytých sedení z jednej strany. „Štadión by teda nebol tradične rovnako sedadlami obsadený dookola, ale nosná časť by bola z jednej strany," prezradil detaily pripravovaného projektu prezident 1. FC Tatran Prešov Miroslav Remeta pre oficiálnu webstránku Tatrana.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM