Futbal

Prešovu zachraňuje česť len Černák: Skóroval už 6. gól, ale na body to nestačilo

Futbalisti Tatrana Prešov boli v Ružomberku blízko k remíze, ale napokon odišli naprázdno. Česť výkonom zachraňuje len Roland Černák, ktorý dal už 6. gól.

Ilustračný obrázok k článku Prešovu zachraňuje česť len Černák: Skóroval už 6. gól, ale na body to nestačilo
Zdroj: TASR

Domáci futbalisti sa od začiatku snažili kombinovať po zemi. Usadili sa na prešovskej polovici a hľadali spôsob, ako otvoriť prešovské defenzívne vrátka. V 17. minúte Liptáci svoju hernú prevahu korunovali otváracím gólom, keď priamy kop Daniela zužitkoval Haskič.

Potom akoby ružomberský elán vyprchal a hra sa vyrovnala. V 37. minúte to platilo aj o skóre, po faule Kostadinova na Issu, hostia mali výhodu priameho kopu a Černák z 25 m nechytateľne trafil šibenicu. V úvode druhého dejstva, v 48. minúte sa po prihrávke Katonu sám pred Macíkom ocitol Wiezik, no ružomberský gólman ho v tutovej pozícii vychytal. V 66. minúte pri šanci Haskiča stálo pri Tatrane aj šťastie. V 78. minúte už potom ale Daniel zbehol do päťky a Haskič gólovú prihrávku usmernil do siete – 2:1. V závere Keresteš vo vlastnom vápne stiahol Haskiča a Kružliak nariadenú jedenástku napálil do vinkľa – 3:1, čím spečatil osud zápasu.

Norbert Hrnčár, tréner Ružomberka: „Mali sme dobrý vstup do zápasu, vývoj bol pod našou kontrolou, strelili sme aj vedúci gól. Potom ako keby sme sa toho zľakli a vrátili sme súpera do hry. Prešov dal pekný gól zo štandardky. Nebol to jednoduchý zápas. Prešov prišiel k nám s dobrým kvalitným obranným blokom. Prehusťoval priestor, jeho hráči dobre dostupovali.“

Stanislav Baran, tréner Prešova: „Domáci boli futbalovejší a zaslúžene zvíťazili. Zo štandardky, ktorú sme nezvládli, padol aj prvý gól súpera. Po krásnej strele z trestného kopu sme Černákovom vyrovnali. V zápase sme vychádzali z dobrej defenzívy. V úvode druhého polčasu sme mali najväčšiu šancu na skórovanie po dobrej individuálnej práce Katonu. Škoda, že sme to nepremenili."

MFK Ružomberok – Tatran Prešov 3:1 (1:1)

  • Góly: 17. Haskič, 78. Haskič, 87. Kružliak (11 m) – 37. Černák
  • Žlté karty: Kochan – T. Sedlák, Hovančík, Ude Maduk
  • Rozhodoval: Prešinský
  • 1357 divákov
  • Ružomberok: Macík – P. Maslo, J. Maslo, Kružliak, Kupec (74. Kunca) – Qose – Daniel, Kochan, Kostadinov (67. Takáč), Gál-Andrezly (90+ Jonec) – Haskič.
  • Prešov: Ferenc – Bartek, Udeh Maduka, Hovančík, Streňo – T. Sedlák (84. Trebuňák), Keresteš – Issa (69. Dupkala), Katona, Černák (73. Micherda) – Wiezik

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM