Michala Halásová Samospráva

Problém s dopravou v Prešove: Čaká nás rekonštrukcia križovatiek

Deklarácia o spolupráci, ktorú podpísali predseda Prešovského samosprávneho kraja Peter Chudík a minister dopravy Ján Počiatek, má presmerovať tranzitnú dopravu mimo centra Prešova. Obaja partneri sa v nej dohodli o spolupráci pri zmene usporiadania úsekov ciest I. a III. triedy v krajskom meste.

Ilustračný obrázok k článku Problém s dopravou v Prešove: Čaká nás rekonštrukcia križovatiek
Zdroj: Dnes24.sk

Ministerstvo sa zaviazalo že terajšiu cestu v úseku od križovatky Východná – Rusínska, cez Lesík delostrelcov až po križovatku Šafárikova – Duklianska vyradí zo štátnych ciest I. triedy a zaradí ako cestu III. triedy v správe PSK. Zároveň cestu od križovatky Východná – Rusínska, cez Ul. arm. gen. Svobodu až po križovatku Prešovská – Bardejovská v Ľuboticiach zaradí medzi cesty I. triedy. Naopak – Správa a údržba ciest PSK prevezme a odovzdá dotknuté úseky.

To všetko ale bude možné až keď úseky príslušných ciest budú stavebno-technicky pripravené na presmerovanie tranzitnej dopravy. "Predtým je potrebné upraviť dotknuté križovatky Východná – Rusínska a Rusínska – Ul. arm. gen. Svobodu, aby šírkovo vyhovovali takejto doprave,“ vysvetlil riaditeľ Správy a údržby ciest PSK Vladimír Kozák. Prešovský kraj sa zaviazal, že zabezpečí projektovú dokumentáciu na stavebné úpravy križovatky Rusínska – Ul. arm. gen. Svobodu. Financie v objeme 11 600 eur na tento účel schválili poslanci krajského parlamentu. "Predpokladáme, že projektová dokumentácia by mohla byť pripravená v lete,“ približuje časový harmonogram V. Kozák. Potom už bude záležať len od ministerstva, kedy zabezpečí prostriedky pre Slovenskú správu ciest na realizáciu stavebných úprav.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM