Správy

Prešovských policajtov môžete uvidieť s nevšednou vychytávkou: Po meste na elektrických kolobežkách!

Strážcov poriadku v Prešove môžete spozorovať už v nasledujúcich dňoch jazdiť na zaujímavom dopravnom prostriedku. Tým sú elektrické kolobežky. Sú vybavené aj tzv. húkačkou.

Ilustračný obrázok k článku Prešovských policajtov môžete uvidieť s nevšednou vychytávkou: Po meste na elektrických kolobežkách!
Zdroj: Dnes24.sk

Prešovskí mestskí policajti totiž v nasledujúcich dňoch elektrické kolobežky budú testovať. Kolobežky by mali pomôcť pri ochrane verejného poriadku. V prípade, že sa osvedčia, mohli by pribudnúť do výbavy mestskej polície. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová.

„Ide o novinku, ktorú už majú v Košiciach a zatiaľ si ich policajti pochvaľujú. Pozitívna odozva prichádza aj od obyvateľov,“ povedala primátorka Andrea Turčanová. Mesto Prešov má na skúšku dve kolobežky, ktorých cena sa pohybuje okolo 1500 eur. Jazdiť by mali v centre mesta a blízkom okolí, ale aj na sídliskách v okolí nákupných centier, kde sa pohybuje najviac ľudí a tiež na cyklochodníkoch.

Podľa slov náčelníka mestskej polície Jána Andrejka budú kolobežky testovať počas dvoch týždňov a potom sa rozhodne, či ich mesto kúpi. „Naším cieľom je pôsobiť najmä preventívne a v prípade rušenia verejného poriadku vieme na kolobežkách zasiahnuť operatívne,“ vyzdvihol túto akcieschopnosť náčelník. V prípade, že sa stroje osvedčia, ich kúpa by pripadala do úvahy ešte v tomto roku. Kondične je prístroj nenáročný, na jeho ovládanie sa nevyžaduje ani vodičský preukaz. Kolobežka je vybavená aj signalizačným zariadením, tzv. húkačkou, dosahuje rýchlosť 30 kilometrov za hodinu a váži 30 kilogramov. Dojazd na jedno nabitie je 80 kilometrov.

Môže vás zaujímať:

Náčelník mestských policajtov nám to prezradil: LOKALITY, ktoré sú v Prešove najbezpečnejšie

Náčelník prešovských policajtov prezradil najkurióznejšie príhody: Tomu ani nebudete chcieť veriť!

Prešovskí mestskí policajti chcú zakúpiť zaujímavú novinku: V pláne je mobilné dopravné ihrisko

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM