Ľubomír Hudačko Rôzne

Prešovský veterinár Miroslav Petrík (53): Spoveď o kurióznych zážitkoch, na ktoré doteraz nevie zabudnúť

Má zážitkov na rozdávanie. Pre náš web si prešovský veterinár Miroslav Petrík (53) zaspomínal na niektoré kuriózne, ktoré mu doteraz ostali v pamäti. Postarala sa o ne mačka, no nezaháľal ani pes.

Ilustračný obrázok k článku Prešovský veterinár Miroslav Petrík (53): Spoveď o kurióznych zážitkoch, na ktoré doteraz nevie zabudnúť
Zdroj: Dnes24.sk

MVDr. Miroslav Petrík (53) z Veterinánej polikliniky K Amfiteátru v Prešove nám prezradil, aké kuriózne zážitky počas svojej kariéry pri práci zažil.

Mačka im vybehla vonku

„Každý deň sa niečo zaujímavé stane, každý deň je iný. Niektoré veci si môžete naplánovať ako operácie, poprípade preventívne zákroky. No aj v rámci plánovaných aktivít je istá rôznorodosť a to je na našej práci pekné. Pri každom psíkovi je postup špecifický, vždy vás môže niečo prekvapiť,“ uviedol Petrík. Jedným dychom prezradil, aká vec sa mu s kolegami stala na začiatku praxe.

„Po operácii mačky sme ju dali do postoperačného boxu. Box som nezatvoril príliš dôsledne, takže keď sa mačička prebrala, začala liezť po dvierkach. Kolega ich otvoril a mačka vybehla vonku. Majiteľ si potom prišiel po mačku a my sme ju, samozrejme, nemali. Začali sme ju teda hľadať, nikde sme ju nenachádzali, pričom sme prebehli celý Prešov,“ uviedol so smiechom známy lekár.

Utekali v bielych plášťoch

Ako pokračoval, neskôr mačku privolala majiteľka špeciálnym pískaním, ona zliezla zo stromu susedovej záhrady a spokojné odišli domov. „Okrem toho nám utiekol z ambulancie po zákroku aj psík. Naháňali sme ho vo dvore, aj po hlavnej ceste a utekali sme za ním pritom v bielych plášťoch, muselo to byť pre divákov veľmi zaujímavé a isto sa dobre zabávali. Ale podarilo sa nám ho na parkovisku chytiť a po krátkej chvíli prišla majiteľka. Keď sme videli, ako sa vzájomne tešia zo stretnutia, nechceli sme jej kaziť radosť a radšej sme ju touto záležitosťou nezaťažovali," povedal s úsmevom prešovský veterinár. A jedným dychom dodal ďalšiu zaujímavosť.

„Raz majiteľ priviedol psíka s ťažkým zápalovým ochorením čreva s potrebou komplexnej liečby, počas ktorej si odišiel zapáliť a dodnes neprišiel. Psíka sme preliečili a zotavil sa do úplného zdravia, robí radosť novej majiteľke a má vynikajúcu povahu,“ prezradil Petrík. Inokedy pri práci zažil, že stav psíka s poúrazovým devastačným poranením panvovej končatiny vyžadoval jej amputáciu. „Majiteľ sa nevedel zmieriť s takouto predstavou a tiež finančne nemohol uhradiť operáciu. Po rozhovore, psychickej podpore a sponzorskej pomoci dobrodinca sa operáciou psík zachránil, naučil sa behať a majiteľ je spokojný,“ zakončil rozprávanie aj o príjemných skúsenostiach veterinár MVDr. Miroslav Petrík.

Môže vás zaujímať:

Zoznámte sa s nimi: Až 5 sestričiek z Prešovského okresu získalo prestížne ocenenie!

Učiteľka prešovského gymnázia v otvorenom rozhovore: Čo je na mojej práci najťažšie

Muž, ktorý bodoval v ankete TOP lekári: Prečítajte si rozhovor s prešovským doktorom Marekom Paľom

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM