Michala Halásová Rôzne

Prešovský Tour de France: Cyklisti prejdú cez mesto, chcú upozorniť na nedostatky!

Prešov na kolesách je názov akcie, ktorá sa uskutoční už túto sobotu v popoludňajších hodinách. Pelotón cyklistov chce týmto spôsobom nielen poďakovať slovenským účastníkom Tour de France ale aj upozorniť na nevyužité príležitosti rozvoja cyklistiky v našom meste. Pripojiť sa môže každý.

Ilustračný obrázok k článku Prešovský Tour de France: Cyklisti prejdú cez mesto, chcú upozorniť na nedostatky!
Zdroj: Dnes24.sk

Načasovanie podujatia, týždeň po skončení Tour de France, nie je náhodné. „Inšpirovali ma tri veci. Samotná myšlienka vznikla pri pohľade na úspechy slovenských cyklistov. Môj syn sa toto leto naučil jazdiť bez pomocných koliesok. A treťou inšpiráciou bol londýnsky „cykloprotest“ za viac priestoru a bezpečia pre cyklistov, ktorého sa zúčastnilo 2,5 tisíc Londýnčanov,“ vysvetlil iniciátor podujatia Marek Hrubčo.

Cieľom prešovského podujatia je nielen poďakovať slovenským cyklistom za Tour de France, ale aj upozorniť na doposiaľ nevyužité príležitosti rozvoja cyklistiky v našom meste. „Myslím si, že Prešovčania by mali mať oči otvorené a sledovať nielen čo sa v meste deje, ale aj to, čo by sa diať mohlo,“ povedal Hrubčo.

Zúčastniť sa sobotňajšieho podujatia môže každý, jednotlivci aj organizácie. „Jedinou podmienkou je zachovanie farieb Slovenska v pelotóne. Tempo bude rekreačné, prevýšenie minimálne, vhodné pre rodiny s deťmi, zastávky môžu ľudia využiť na občerstvenie, od hlavného pelotónu sa môžu malí aj veľkí cyklisti kedykoľvek odpojiť či pripojiť,“ upresnil Hrubčo.

Podľa jeho slov o podujatí tohto druhu na Slovensku ešte nepočul, no bude rád ak sa to ujme. „Môže z toho vzniknúť tradícia, vždy víkend po Tour de France.“

Čas: sobota, 27.7., 14:00

Trasa: OC Max (14:00), Plaza Beach, Solivar (14:30), prejazd centrom mesta (15:00), detské dopravné ihrisko (16:00), Strelnica pod Bikošom (17:30), Lanový park (18:00), centrum Floriánova (19:00).

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM