Aktualizované Ľubomír Hudačko Rôzne

Prešovský poslanec svojimi slovami na zastupiteľstve zaujal: Po kultúrnej stránke tu zdochol pes!

Na treťom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Prešove rozhodujú poslanci aj o rozpočte mesta. Do diskusie sa prihlásila hneď tretina poslancov a predstavili svoje návrhy. K slovu sa dostal aj poslanec Rudolf Dupkala a ten si pri svojom výroku nebral servítku pred ústa.

Ilustračný obrázok k článku Prešovský poslanec svojimi slovami na zastupiteľstve zaujal: Po kultúrnej stránke tu zdochol pes!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Návrh rozpočtu mesta Prešov na rok 2015 s výhľadom na roky 2016 – 2017 je hlavnou témou tretieho Mestského zastupiteľstva. Navrhovaný rozpočet mesta na rok 2015 je v sume 61 779 104 eur s tým, že výhľady rozpočtov mesta Prešov pre roky 2016 a 2017 nie sú záväzné.

Benko: akcie ako Fragaria Cup si je potrebné vážiť

Hneď tretina poslancov (10 z 30) sa prihlásila do diskusie k téme, podľa Miroslava Benka by mal byť návrh rozpočtu vyrovnaný. „Zaujíma ma rekonštrukcia futbalového štadióna. Na kultúru a šport totiž dávame jednoznačne najmenej peňazí z krajov. Ak si zoberieme taký futbalový Fragaria Cup, tak mesto v čase konania turnaja ožije, je potrebné si tieto akcie vážiť,“ povedal poslanec Miroslav Benko svoje predstavy.

Benkov kolega z výboru mestskej časti 5 Peter Krajňák mal iný názor: „Žiadny dramatický prepad tam nie je, veď na štadión Tatran Prešov pôjde 100 000 eur,“ doplnil. Výhrady k výhliadkam na ďalšie roky mal Juraj Hudáč. Podľa neho je rozpočet navrhnutý primerane dobe: „So záväzkami sa však budeme musieť vysporiadať. V materiáli sa hovorí aj o ďalších rokoch, no takýto výhľad je neprijateľný. Pre roky 2016–2017 očakávam iný prístup,“ pridal názor.

Dupkala: po kultúrnej stránke tu zdochol pes

„Budú peniaze použité na cyklostojany? Na ich realizáciu sme použili 150 000 a zaujíma ma, či budú mať opodstatnenie,“ uviedla pre zmenu v diskusii Marta Kollárová. Ďalší z radov diskutujúcich Rudolf Dupkala si opäť neodpustil vtipný komentár.

„Po kultúrnej stánke tu zdochol pes, to je jedna vec. Ďalšia vec, dám písomný návrh na zvýšenie mestských policajtov v meste,“ dodal, na čo kontrovala primátorka slovami, že na konci roka sa zvýšili počet zamestnancov v Mestskej polícii a je preto podľa nej nutné sa zamyslieť, ako financie efektívne využívať.

Poznámka k aktualizácii: Redaktor mylne uviedol nesprávnu informáciu poslanca Miroslava Benka, podľa ktorého dáva mesto na kultúru a šport najviac financií. Správne malo byť podľa jeho vyjadrenia uvedené, že na kultúru a šport dáva mesto najmenej peňazí. Za chybu sa ospravedlňujeme.

Poslanci nevyhoveli petícii obyvateľov, čítajte viac

Čítajte aj o zaujímavých položkách v rozpočte mesta!

Čítajte viac aj o parkovnom v Prešove!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM