Ľubomír Hudačko Rôzne

Prešovský gymnazista môže byť na seba pyšný: Ocenenie od ministra pre mimoriadne talentovaných žiakov!

Aj v tomto roku odovzdal minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Dušan Čaplovič Pamätný list sv. Gorazda žiakom a študentom, ktorí dosiahli významné úspechy. Pocty sa tak dostalo aj prešovskému študentovi Filipovi Hankovi z Gymnázia na Konštantínovej ulici!

Ilustračný obrázok k článku Prešovský gymnazista môže byť na seba pyšný: Ocenenie od ministra pre mimoriadne talentovaných žiakov!
Zdroj: Dnes24.sk

Minister ocenil žiakov, ktorí boli úspešní na medzinárodných predmetových olympiádach, či umeleckých a športových súťažiach.

Slávnostné oceňovanie 81 mladých reprezentantov Slovenska sa uskutočnilo pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva, ktorý si pripomínane aj ako Deň boja za slobodu a demokraciu. „Je pre mňa veľkou cťou, že tu môžem byť medzi vami a oceniť tých, ktorí sú skutočnými hrdinami tejto doby, ktorí dokázali svojimi vedomosťami, talentom, nadaním a zručnosťami reprezentovať našu vlasť Slovenskú republiku, svoj región, svoje mesto či obec a svoju školu,“ uviedol pri oceňovaní minister Dušan Čaplovič.

V roku 50. výročia založenia Gymnázia na Konštantínovej sa hádzanárske družstvo chlapcov stalo majstrom Slovenskej republiky. Pod vedením Miloša Tkáča reprezentovali: Filip Hanko, Jakub Leško, Ľuboš Šárpataky, Miloš Šárpataky, Martin Kríž, Samuel Mižanin, Daniel Tobiaš, Marek Kravec, Branislav Ďurech, Samuel Kolarčík, Jakub Blihár a Michal Augustín.

„Okrem titulu majstra bol ministrom školstva ocenený kapitán družstva Filip Hanko pamätným listom, Svätého Gorazda pre mimoriadne talentovaných žiakov. Z jeho úspechu sa mimoriadne tešíme, sme hrdí na každého reprezentanta našej školy,“ dozvedeli sme sa stanovisko Gymnázia na Konštantínovej ulici v Prešove.

Filip Hanko
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM