Rôzne

Prešovský cyklomaratón 2017 a doprava? Všetky dôležité informácie na jednom mieste

O necelé dva týždne sa v Prešove uskutoční ďalšie obľúbené cyklistické podujatie. Všetky potrebné informácie nájdete pred štartom tu na jednom mieste.

Ilustračný obrázok k článku Prešovský cyklomaratón 2017 a doprava? Všetky dôležité informácie na jednom mieste
Foto: Peter Handzuš

Tretí ročník Prešovského cyklomaratónu sa uskutoční za plnej premávky. Tá sa zastaví len na nevyhnutný čas na Hlavnej ulici pri štarte.

Jeho hlavné aktivity sa uskutočnia v týchto lokalitách:

  • na Hlavnej ulici v úseku pešej zóny pozdĺž južného mestského parku a prepojovacej komunikácie. Od 24.08. – 25.08.2017 od 11.00 do 16.00 prebehne registrácia účastníkov a 26.08.2017 od 11.00 do 13.00 prebehne prezentácia účastníkov a štart pretekov.
  • Na sídlisku III to bude Bajkalská ulica po konečnú zastávku MHD, Prostějovská, Mukačevská, Jazdecká v smere do Jazdeckého areálu. Termín: 26.08.2017 od 13.00 do 17.00.

„Preteky sa organizujú za plnej premávky a účastníci sú povinní dodržiavať pravidla cestnej premávky. Súťažiaci sa zhromaždia na Hlavnej ulici v časti pešej zóny. Slávnostný štart bude o 13.00 pred mestským úradom. Pelotón cyklistov v sprievode sprievodných vozidiel vyštartuje v smere na Sabinovskú ulicu,“ uviedol tlačový referent Msú v Prešove Milan Grejták.

Štart pretekov bude bez uzávierky miestnej komunikácie a príslušníci mestskej polície zabezpečia zastavenie premávky na Hlavnej ulici na čas nevyhnutný počas štartu. V križovatke Hlavná, Sabinovská, Levočská sa pelotón zaradí na Sabinovskú ulicu do cestnej premávky a účastníci sú povinní dodržiavať rozhodnutie o povolení zvláštneho užívania pozemnej komunikácie.

  • Trasa: pešia zóna – smer ulica Sabinovská – Gregorovce – Uzovce – Šarišské Sokolovce – Orkucany – Sabinov – Ražňany – Ostrovany – Medzany – Veľký Šariš – Prešov – ulica Sabinovská – ulica Mičurinova – ulica Jazdecká – Jazdecký areál
  • Pri dojazde 1. okruhu do cieľa po Sabinovskej ulici cyklisti odbočia vpravo na Mičurinovu ulicu a pokračujú na Jazdeckú do areálu. V 2. okruhu súťažiaci cyklisti v križovatke ulíc Sabinovská, Bajkalská a Jánošíkova odbočia vľavo na Bajkalskú ulicu v smere na Prostějovskú ulicu – konečná zastávka MHD. Ďalej pokračujú po Prostejovskej, Mukačevskej, Jazdeckej a do Jazdeckého areálu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM