Ľubomír Hudačko Rôzne

Prešovskí vysokoškoláci si vychutnávajú komfort: V škole leňošia na tulivakoch!

Prešovskú univerzita v Prešove navštevuje 10 000 študentov, ktorí majú v budove aj príjemnú možnosť ako si oddýchnuť. Poleňošiť si môžu na tulivakoch, ktoré sa na Slovensku nachádzajú len v približne 3-4 univerzitách.

Ilustračný obrázok k článku Prešovskí vysokoškoláci si vychutnávajú komfort: V škole leňošia na tulivakoch!
Zdroj: Dnes24.sk

Tulivaky sú umiestnené v priestoroch PU v Prešove na základe jej spolupráce s externým partnerom. Univerzita tak skrášlila svoje priestory a poskytla komfort pre študentov.

„Začiatok druhej fázy spolupráce, v rámci umiestnenia tulivakov na pôde PU v Prešove trvá od začiatku roka 2014 do 31.12.2014. Pred­stavuje to počet 30 tulivakov,“ uviedla hovorkyňa Prešovskej univerzity v Prešove Kamila Urmaničová. Tulivaky sa nachádzajú v hlavnej budove PU v Prešove, Ul. 17. novembra 1 (1. poschodie). Vytvorená je tam oddychová zóna pre študentov, zároveň poskytuje estetické skrášlenie priestoru. Medzi študentmi je to veľmi obľúbená a vyhľadávaná forma oddychu.

„Denne tulivaky využívajú stovky študentov, ktorí čakajú na semináre, či prednášky. Táto forma nie je dostupná na všetkých univerzitách, aktuálne len na cca 3–4 na celom Slovensku,“ dodala Urmaničová.

foto: archív fb

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM