Ľubomír Hudačko Šport

Prešovskí volejbalisti doma nedovolili uhrať súperovi ani set: Výhra 3:0 ich stále drží len na jeden bod od lídra

Pripísali si ďalšiu výhru a naďalej stíhajú lídra tabuľky. Prešovskí volejbalisti totiž nedovolili uhrať Myjave ani set a potvrdili úlohu favorita. Podľa slov trénera Prešovčanov sa zámer v tomto zápase podarilo naplniť.

Ilustračný obrázok k článku Prešovskí volejbalisti doma nedovolili uhrať súperovi ani set: Výhra 3:0 ich stále drží len na jeden bod od lídra
Zdroj: TASR

Ďalšími zápasmi pokračovala volejbalová extraliga. Uradujúci majster z Prešova hostil Myjavu a bol vysokým favoritom.

Napokon sa tešil z jednoznačnej výhry, keďže súperovi nedovolil uhrať ani set. Domáci si tak upevnili druhé miesto a na prvú Nitru strácajú len jeden bod. V drese hostí už podľa klubového webu vkmiradpupresov.sk nastúpil aj blokár Richard Seifert. V ďalšom kole Prešovčanov čaká práve prvá Nitra, v súboji pôjde o prvé miesto. Slovo si po zápase už zobrali aj obaja tréneri.

Ľuboslav Šalata, tréner Prešova: “Od začiatku zápasu sme boli lepší v dvoch kľúčových činnostiach a to sú príjem podania a servis. Zámer, s ktorým sme nastupovali do zápasu sa nám podarilo naplniť. Chceli sme zvíťaziť za 3 body a dať priestor aj striedajúcim hráčom. Myslím, že to bol kvalitný zápas aj zásluhou dobre hrajúcej Myjavy, ktorá nastúpila už aj so Seifertom v základnej zostave.”

Martin Pipa, tréner Myjavy: “Blahoželám domácim k víťazstvu. Súper nás zatlačil podaním a moji mladí hráči neudržali kvalitu prihrávky, na ktorej by sme mohli stavať a útočiť našimi stredovými hráčmi. Pochválim hráčov za náš blok. Máme tam rezervy na prihrávke na ktorej budeme pracovať naďalej, aby sme boli konkurencie schopní.”

Volejbalová extraliga mužov, 5. kolo, skupiny 1.-5.:

VK Mirad PU Prešov – TJ Spartak Myjava 3:0 (21, 22, 18)

  • Zápas trval 79 minút
  • rozhodovali: J. Servický a A. Sluk

Prešov: Halaj 2, M. Sopko st. 11, Macko 8, Rajduga 8, Drobňák 19, Červeň 4, liberá T. Lampart a Pavlinský (Mikovčík 4). Tréner: Ľ. Šalata.

Myjava: Ihnát 4, Piovarči 7, Katona 15, Pokopec 4, Seifert 9, Hauer 2, libero Ochodnický (Konc 4, Müller 0). Tréner: M. Pipa.

Môže vás zaujímať:

Šanca, aká tu ešte nebola: Chlapi, na prešovskom castingu môžete zaujať v súťaži Východniar roka 2016!

Robia nám dobré meno a dosahujú kvalitné výsledky: Futsalisti FK Prešov sú tretím najlepším kolektívom mesta

V Prešove rastie ďalší športový talent: Na Klaudiu (17) boli krátki už aj chlapci, z jej úspechov onemiete

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM