Rôzne

Prešovskí školáci zažili prekvapenie: Zavítala medzi nich známa televízna tvár, FOTO

Medzi žiakov ZŠ na Šmeralovej ulici v Prešove zavítala známa televízna tvár. Veď si to pozrite v obrazoch...

Ilustračný obrázok k článku Prešovskí školáci zažili prekvapenie: Zavítala medzi nich známa televízna tvár, FOTO
9
Galéria
Zdroj: Ľuboš Lukáč

Žiakov uvedenej školy totiž navštívil známy televízny redaktor a moderátor Patrik Herman. Školáci tak dostali príležitosť spoznať Osobnosť televíznej publicistiky.

Prekvapenie

Patrik Herman začal návštevu „Šmeralky“ na vyučovacej hodine anglického jazyka žiakov tretieho ročníka. Tí zostali prekvapení, keďže o „novom učiteľovi“ ani len netušili. Po úvodnom zoznámení došlo aj na spovedanie známej televíznej tváre, zbieranie fotografií s podpisom a tretiačka Emka sa potešila blahoželaniu k meninám. Nechýbalo podanie rúk ani zvedavé otázky. Podpisy našli svoje miesto na rôznych papierikoch, ale aj zošitoch i rukách žiakov.

Úplnou náhodou sa Patrik ocitol v triedach, kde prebiehala príprava na Hviezdoslavov Kubín. Podporil súťažiacich a vyrozprával zážitky z nakrúcania, ale aj spomienky na prvé natáčanie či trému. Zástupy detí žiadajúce od neho podpis a fotografiu neustávali ani počas prestávky.

Množstvo informácií

Veľmi zaujímavým a obohacujúcim bol výučbový blok mediálnej výchovy, ktorého sa Herman zúčastnil na pozvanie nadaných piatakov. Počas „mediálky“ sa žiaci dozvedeli o profesii moderátora a redaktora množstvo užitočných informácií. Skutočným zážitkom bolo rozprávanie o natáčaní, reláciách a televízii, ale aj o tom, čo je tréma a že ju má naozaj každý (aspoň takú maličkú), aké boli jeho študijné výsledky na základnej škole, prečo je televízia preňho záľubou aj prácou a množstvo ďalších zodpovedaných otázok.

Ďalšími zastávkami Patrika Hermana boli triedy na prvom aj druhom stupni. O spoločné fotografovanie, podpisy a rozhovory o televízii bol veľký záujem. Nekonečný počet fanúšikov a záujemcov o rozhovor s Patrikom svedčí o popularite tejto televíznej osobnosti.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Text a foto: Ľuboš Lukáč

OBRAZOM z prešovskej školy: Sledujte, aký známy človek ju navštívil
9
Galéria
Zdroj: Ľuboš Lukáč
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM