Správy

Prešovskí poslanci stiahli z rokovania dôležitý bod: Týkal sa kúpy pozemku od 1. FC Tatran Prešov!

Čakalo sa, ako to v súvislosti s kúpou pozemku od 1. FC Tatran Prešov bude vyzerať, no poslanci na rokovaní tento bod stiahli. Ide o časť pozemku, na ktorom má vyrásť nový futbalový štadión zo združených prostriedkov aj s finančnou podporou štátu. Prečo sa tak stalo?

Ilustračný obrázok k článku Prešovskí poslanci stiahli z rokovania dôležitý bod: Týkal sa kúpy pozemku od 1. FC Tatran Prešov!
Zdroj: Dnes24.sk

Prešovskí mestskí poslanci na pondelkovom zastupiteľstve stiahli z rokovania majetkový prevod, ktorý sa týkal kúpy pozemku o výmere 9 499 štvorcových metrov od 1. FC Tatran, a. s., Prešov. Navrhovaná kúpna suma je 60 eur za m2, čo je celkom 569 940 eur.

Hudáč: Čaká na to celá športová verejnosť

Ide o časť pozemku, na ktorom má vyrásť nový futbalový štadión zo združených prostriedkov aj s finančnou podporou štátu. Predseda poslaneckého klubu SMER-SD, nezávislí poslanci a SNS Juraj Hudač zdôvodnil neschválenie kúpy pozemkov tým, že do 23.5.2016 nebolo jasné, či 1. FC Tatran Prešov dokázal dostať tieto pozemky na svoj list vlastníctva.

„Počas rokovania doručil právny zástupca Tatrana Prešov na majetkový odbor list vlastníctva, v ktorom už figuruje tento subjekt. To znamená, podľa nášho názoru, že podmienka bola splnená. Druhá vec bola samotné hlasovanie. Vzhľadom na to, že pri iných bodoch došlo v pondelok k politickým turbulenciám a nebolo jasné, či by hlasovanie bolo kladné alebo záporné, a vzhľadom na to, že ide o mimoriadne závažnú vec, na ktorú čaká celá športová verejnosť, prijali sme návrh predsedajúceho, že bude lepšie tento materiál stiahnuť a schvaľovať ho na júnovom zastupiteľstve,“ povedal poslanec.

Vôľu zapojiť sa do projektu deklarovali v apríli

Podľa Hudača júnový termín neohrozí podmienky podpisu zmluvy medzi mestom, Slovenským futbalovým zväzom a Prešovským samosprávnym krajom, čo sa má uskutočniť do 31. mája. Poslanci ešte v apríli deklarovali vôľu mesta zapojiť sa do projektu rekonštrukcie, modernizácie a budovania štadiónu, financovanie ktorého schválila vláda SR na roky 2013 – 2022. Mesto má prispieť sumou 1,085 milióna eur, Prešovský samosprávny kraj rovnakou sumou a Slovenský futbalový zväz má dať na projekt 2,4 milióna eur.

Podľa projektovej dokumentácie má nový štadión stáť na terajšom tréningovom štadióne, jeho pozemky vlastní mesto, a sčasti na starom štadióne, ktorého pozemky vlastní futbalový klub. Kapacita nového štadióna by mala byť 5000 miest. Prešovskí poslanci v pondelok schválili aj podmienky obchodnej verejnej súťaže na dlhodobý nájom zimného štadióna a cyklistického štadióna.

Môže vás zaujímať:

Blýska sa na lepšie časy legendárnej Delne: Vodu vyčistia špeciálnou technológiou, v Európe budeme unikát!

Prešovskému poslancovi to udrelo do očí: Služobka do Poľska podľa správy trvala až pol roka!

Chaos počas hlasovania prešovských poslancov: Mnohí uviedli, že nepochopili, za čo hlasujú!

foto: ilustračné/youtube

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM