Ľubomír Hudačko Šport Šport

Prešovskí kickboxeri sa na európskom a svetovom pohári nestratili: Domov doniesli hromadu medailí

Úspešne reprezentovali mesto, prešovskí kickboxeri sa na európskom a svetovom pohári rozhodne nestratili. Veď domov doniesli hromadu medailí, čo teší trénera kick boxing klubu Panter, no najmä samotných súťažiacich. Takto sa im darilo.

Ilustračný obrázok k článku Prešovskí kickboxeri sa na európskom a svetovom pohári nestratili: Domov doniesli hromadu medailí
Zdroj: kick boxing klub Panter

Prešovčania sa zúčastnili dvoch turnajov v priebehu 3 týždňov. Oba tieto turnaje boli preverením ich trénovania a kvalifikáciou na juniorské majstrovstvá sveta či seniorské majstrovstvá Európy.

Konkurencia spomedzi 405 pretekárov

„Na turnajoch nechýbali len staré známe tvare, ale ukázali sa aj nové talenty, ktoré sa chcú dostáť na vrcholné podujatia kickboxerskej sezóny. Deväťčlenná vypráva z Prešova sa teda zúčastnila na európskom pohári v Poľskom meste Ostrowiec Swietokrzyski. Súťažiaci sa mohli ukázať v disciplínach point fighting, kick light, full contact a low kick, na ktorých sa zúčastnilo 405 pretekárov z 75 klubov. Pretekári si vyskúšali dokonca aj vyššie váhové či vekove kategórie. Panteri vybojovali 7 zlatých, 2 strieborných a 5 bronzových kovov. Najviac sa darilo našim reprezentantom SR, ale nezaháľali ani pretekári, ktorí si svoje miesto v repre chcú vybojovať,“ uviedol pre Prešov 24 tréner Jozef Kolozsy.

Výsledky turnaja v Poľsku:

  • Marek Karlík 1.miesto Kl muži – 79 kg, kl juniori –79kg,
  • Kristína Urdová 1. miesto Kl ženy –60kg, fc ženy –60kg,
  • Viktória Kažiková 1. miesto kl juniorky –60kg, 2. miesto kl ženy –55kg
  • Alex Nižniková 1.miesto –55kg ženy, 3.miesto low kick ženy – 56kg
  • Stela Levická 1. miesto fc juniorky –48kg, 3.miesto kl ženy –50kg
  • Lucia Fecková 2. miesto Kl –60kg juniorky
  • Sofia Adamečková 3. miesto Kl –65kg
  • Michal Dráb 3.miesto low kick muži –75kg
  • Ninka Podracká 3.miesto Kl –42kg

Uspela ako nováčik

Okrem toho sa v MOM sport complex v Budapešti konal aj 22. ročník WAKO Svetového pohára v kickboxe, na ktorom zápolilo viac ako 2 000 štartujúcich z 33 krajín sveta. Podujatia sa zúčastnil aj reprezentačný výber Slovenského zväzu kickboxu, medzi ktorými nechýbali ani reprezentanti kick boxing klubu Panter Prešov. Tu získali 3 zlaté, 1 striebornú a 4 bronzové medaily. 1. miesto získali Stela Levická (LC-50kg) Kristína Urdová (KL-60kg) a Sofia Adamečková (KL-65Kg), 2. miesto Viktória Kažiková (KL-55Kg), 3. miesto Daniel Paločko (KL-28kg), Nina Podracká (KL-42kg), Viktória Kažiková (LC-55kg) a Sofia Adamečková (LC-65kg).

„Stela Levická je vo vekovej kategórii junior nováčikom a napriek tomu sa jej na týchto dôležitých mezdinárodných súťažiach podarilo získať zlaté medaily. Na európskom pohári dokonca v ringu vo full contacte. Marek Karlík sa na svetovom pohári v Budapešti nemohol zúčastniť ako fighter kvôli zraneniu, ale svoj klub podporil aspoň psychicky. V reprezentácii boli aj prešovskí nováčikovia, ktorí sa chcú dostáť na majstrovstva sveta. Jednou z nich bola aj Lucia Fecková, ktorá ukázala čo v nej je a vybojovala si bronzovú medailu v kategórii LC junioriek do 55kg. Nováčikom bol aj František Toplanský, ktorý nastúpil v zápase proti skúsenému reprezentantovi z Izraela. Ferovi sa nepodarilo dohnať bodové skóre a tak nepostúpil do štvrťfinále,“ zhodnotil úspechy zverencov tréner Kolozsy.

Dokázala sa o cenné kovy pobiť

Ako dodal, jediným zastúpením Prešovčanov v ringovej kategórii bol Michal Dráľ, ktorému sa podarilo získať bronzovú medailu. Viktória Kažiková pre zmenu zápasila vo vyššej váhovej kategórii, ale aj napriek tomu ukázala, že sa vie pobiť o cenné kovy, a tak si odniesla striebornú a bronzovú medailu. Seniorské zastúpenie mali tri dievčatá. Kristína Urdová si vybojovala zlatú priečku v kategórii KL žien do 60kg. Sofia Adamečková sa nenechala zahanbiť a ukázala, že vo svojej váhovej kategórii je najlepšia a tak isto si odnáša zlatú medailu.

Alexandre sa nepodarilo vybojovať si medailové umiestnenie, ale do bojov dala maximum. Novou tvárou bola aj Nina Podracká, pre ktorú bol tento turnaj tak isto premiérov. Ninka ukázala svoje bojovne srdiečko a vybojovala si bronzovú medailu. Najmladší fighter bol Daniel Paločko, ktorý ukázal že z neho bude veľký bojovník, a tak isto získal tretie miesto. Najbližšie nás čakajú majstrovstvá SR otvorené majstrovstva ČR a po chvíľke oddychu letná príprava na Majstrovstvá svet a Európy," zakončil tréner.

Môže vás zaujímať:

Titul je na dosah: Prešovskí hádzanári vyhrali aj druhé finále a k cieľu sú už veľmi blízko

Play off prešovskej Hokejbalovej ligy je v plnom prúde: Prvé zápasy napovedali, kto má aké šance

Obdivuhodný úspech Prešovčanky: Klaudia sa stala majsterkou Slovenska v bodyfitness!

foto: kick boxing Panter klub Prešov

Kickboxeri z Prešova sa nestratili: Na turnajoch získali nejednu medailu
4
Galéria
Zdroj: kick boxing klub Panter
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM