Ľubomír Hudačko Šport

Prešovskí kickboxeri s medailami: Na tieto dievčatá a svalovca pozor, biť sa veru vedia!

Deväť účastníkov z prešvského klubu Panter reprezentovalo mesto v talianskom Rimini na Majstrovstvách sve, kde bojovali o medaily v kickboxe. Konkurencia bola obrovská, veď takmer dve tistícky registrácií pochádzali zo 65 krajín sveta. Najmä dievčatá sa však nestratili a získali až šesť kovov!

Ilustračný obrázok k článku Prešovskí kickboxeri s medailami: Na tieto dievčatá a svalovca pozor, biť sa veru vedia!
Zdroj: Dnes24.sk

Deviati reprezentanti z Prešovského klubu Panter vedeli, že to bude náročný týždeň.

Rozhodovali sekundy

Predpovedali to prvotné čísla z registrácie 1998 štartujúcich zo 65 krajín sveta. „Po ťažkých vyraďovacích bojoch sa do finále prebojovali v kicklight a light contact –50kg Viktória Kažiková, kicklight –55kg Alexandra Nižníková a v kicklight –63kg Marek Karlík,“ uviedol tréner a predseda klubu Jozef Koloszy.

Pred bránami vysnívaného finále, ale po veľmi tesnom výsledku, kde rozhodovali sekundy, skončili Stela Levicka kicklight –42kg a Kristína Urdová –60kg a obsadili konečné tretie miesto. Ako prvá nastúpila do finále kicklightu kadetiek do 50 kg Viktória Kažíková proti Ekaterine Eliseeva z Ruska.„Po úvodnom nástupe a tlaku ruskej reprezentantky Viktória vyrovnala skóre a v druhom kole finále už bezpečne kontrolovala skóre a vedenie v zápase a vybojovala zlatú medailu z Majstrovstiev sveta,“ uvádza Koloszy.

Majsterka sveta

Vo svojom druhom finále, lightcontacte kadetiek do 50 kg, sa snažila Viktória Kažíková získať zlatý „double“ proti chorvátskej reprezentantke Lorene Jurišič. Vo veľmi vyrovnanom zápase mala na konci viac šťastia Chorvátka, ktorá zvíťazila pomocným verdiktom rozhodcu nakoľko sa v riadnom čase stav skončil nerozhodne.

„Zisk striebornej medaily v jej prípade znamená s predchádzajúcim zlatom najlepší slovenský výkon a stala sa najúspešnejšou reprezentantkou. Pri oficiálnom vyhlásení získala svoje tretie ocenenie best fighter v kategórii kicklight,“ líči tréner. Do finále nastúpila aj Alexandra Nižníková (kick light-55 kg) proti Francúzske Mahfad Sofia, v ktorom Alex vcelku s prehľadom kontrolovala svoj bodový náskok a dotiahla finále do víťazného konca a k titulu Majsterky sveta.

Sú medzi najúspešnejšími

V ďalšom finálovom zápase Marek Karlík (kick light-63 kg) bojoval proti domácemu Talianovi Maro Filippi, pričom už do zápasu nastupoval so sebazaprením kvôli zranenému členku. Talian, začal spočiatku opatrne, no v ďalšom priebehu zápasu zatlačil, pričom sa nevyhol mnohým faulom (kopy pod pás), ktoré zostali zo strany rozhodcov nepotrestané.

Nakoniec zranenie neumožnilo Marekovi plnohodnotný výkon, získal tak striebro z MS. „Získali sme celkovo 6 medailí ( 2 zlaté, 2 strieborné, 2 bronzové) čo nás radí čo do zisku medailí medzi najúspešnejšie mládežníčke kluby v histórií kickboxu na Slovensku,“ dodal Koloszy.

foto: Panter

Reprezentanti Prešova v kickboxe: Získali šesť medailí!
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM