Šport

Prešovskí hráči dostali v hlavnom meste poriadny debakel: Nakladačka, ktorá siaha až k dvojcifernému číslu!

V atraktívnom súboji to tentoraz rozbalil len jeden tím. Prešovskí hráči v zápase na pôde hlavného mesta ťahali za kratší koniec a to smutným spôsobom. Utŕžili totiž debakel, ktorý siahal až k dvojcifernému číslu. Aj keď sa vo vlaňajšej sezóne obidvaja stretli vo finále, priebeh bol jednoznačný...

Ilustračný obrázok k článku Prešovskí hráči dostali v hlavnom meste poriadny debakel: Nakladačka, ktorá siaha až k dvojcifernému číslu!
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Na začiatku stretnutia futsalistov medzi Slov-Matic FOFO Bratislava a FK Prešov sa hralo vo svižnom tempe, útoky sa striedali na oboch stranách. Skóre otvorili hráči Slov-Maticu. Vzápätí na to mohlo byť vyrovnané. Loptu v strede ihriska zachytil Serbin, ktorý prihral na pravú stranu. Po prudkej strele Prešovčania bránu tesne minuli.

Neskôr sa v dobrej príležitosti ocitol Beliš, gólman domácich ale jeho strelu vyrazil na roh. Po rozohraní sa po chybe dostal do úniku Bartošek a strelou pod brvno nedal Kapraľovi šancu – 2:0. Šarišania sa snažili dobre brániť a niekoľkokrát sa dostali aj do zakončenia. V závere prvého polčasu domáci pritlačili svojho súpera a skórovali ešte dvakrát. Do kabín tak odchádzali tímy za stavu 4:0.

Druhý polčas začali Prešovčania aktívne, ubúdali im však sily. Majster Slov-Matic FOFO Bratislava si prešovských futsalistov strážil a nedával im príležitosti na zakončenie. V 27. minúte brankár Prešova zasahoval úspešne, hneď potom ale Višváder strelil po dorážke svoj druhý gól v zápase. Po šiestom inkasovanom góle zaúradovali v tíme Prešova emócie. Po druhej žltej bol vylúčený kapitán Vrbovský. Prešovčania nakopávali lopty, nedarilo sa im však presadiť. V zostávajúcich štyroch minútach zápasu inkasovali oslabení hostia ešte trikrát. Slov-Maticu Bratislava tak Šarišania podľahli vysoko 0:9.

António Hernandéz (tréner FK Prešov): „Vysoká prehra nás mrzí, prvý polčas nebol až taký zlý, ako konečné skóre. Škoda zbytočných kariet, Vrbovský bol dokonca vylúčený. Nechali sme sa vyprovokovať, a potom, keď už v zápase o nič nešlo, sa emócie upokojovali ťažko. Nechali sme sa rozhodiť, v ďalších zápasoch sa toho musíme vyvarovať. Druhú polovicu hry sme začali dobre, šancí ale postupne ubúdalo. S iným súperom by to možno nedopadlo tak hrozne. Vyzdvihnúť musím výkon brankára Kapraľa, ktorý chytal vynikajúco. Očakával som, že do stretnutia proti majstrovi sa budú chcieť zapojiť aj mladí chlapci, ktorí však hrajú aj veľký futbal a tentoraz mu dali prednosť.“

Slov-Matic FOFO Bratislava – FK Prešov 9:0 (4:0)

  • Góly: Bartošek 3, Belaník, Višváder po 2, Haľko, Brunovský,
  • ŽK: Mikita – Mihok, Vrbovský, Krempaský,
  • ČK: Vrbovský,
  • 100 divákov

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM