Ľubomír Hudačko Hokej

Prešovskí hokejisti predviedli skvelé výkony: Ovládli Spišský pohár a radujú sa z trofeje!

Spišský pohár 2015 patrí hokejistom z metropoly Šariša. Náš HC Prešov Penguins ovládol tento turnaj a raduje sa z trofeje. A to aj napriek tomu, že posledný duel s Humenným prehrali. Rozhodlo však skóre a história si pamätá len víťazov. Skvelé výkony tak priniesli zaslúžené ovocie.

Ilustračný obrázok k článku Prešovskí hokejisti predviedli skvelé výkony: Ovládli Spišský pohár a radujú sa z trofeje!
Zdroj: Dnes24.sk

Tučniaci z Prešova odohrali tri duely, prvé dva vyhrali. Ten posledný s Humenným síce neovládli, ale pohár je vďaka skóre predsa len ich. Čerešničkou na torte je vyhlásenie najlepšieho brankára práve z nášho klubu. Stal sa ním Róbert Marton. Ako sa hokejistom v jednotlivých dueloch darilo?

HK Sp.Nová Ves – HC Prešov Penguins 3:4 (0:0, 2:1, 1:3) /1. zápas/

  • Góly: 30. Giľák, 31. J. Lesňák, 50. J. Lesňák – 24. Chalupa (Šechný, Pástor), 42. Halás (Sabol, Šechný), 46. Kohutiar (Fajčák), 50. P. Horváth (Medvec).
  • Návšteva: 100 divákov

Prešov vstúpili do Spišského pohára úspešne, hneď na úvod si zmeral sily s hostiteľmi. Prvá tretina bola opatrná z oboch strán, šance príliš neprichádzali, preto sa do šatní odchádzalo za bezgólového stavu. Druhú časť začali lepšie Penguins zásluhou Chalupu. V polovici duelu Spišiaci v rozpätí minúty otočili skóre vo svoj prospech – 2:1. Podobne ako pred dvoma týždňami doma, aj teraz sa chalani zomkli a začali dávať góly. Ako prvý vyrovnal kanonier Halás, následne jeho kolega z útoku Kohutiar otočil na 2:3. Domáci dokázali vyrovnať na 3:3, no posledné slovo v zápase mal junior Horváth, ktorý zaznamenal prvý gól medzi seniormi

HK 32 L.Mikuláš – HC Prešov Penguins 0:2 (0:1, 0:1, 0:0) /2. zápas/

  • Góly: 18. Chalupa (Šechný, Fajčák), 24. Chalupa (Fajčák, Nitriansky).
  • Návšteva: 100 divákov.

Obaja súperi deň pred vzájomným zápasom zdolali svojich protivníkov a preto sa hŕstka divákov mohla tešiť na kvalitný zápas, čo sa napokon aj stalo. Herne boli na tom lepšie Prešovčania, ktorí svoju miernu prevahu zúročili dve minúty pred koncom prvej tretiny na prvý gól, ktorý vsietil opäť vynikajúco hrajúci Chalupa – 0:1. Ten istý hráč po trme – vrme v obrane Liptákov pridal druhý presný zásah – 0:2. Liptáci sa snažili o vyrovnanie, ale v prešovskej bráne stál spoľahlivý Marton, ktorý si pripísal prvé čisté konto v tejto sezóne.

MHK Bemaco Humenné – HC Prešov Penguins 3:2 (1:1, 1:1, 1:0) /3. zápas/

  • Góly: 8. Roháč, 27. Podsedlý, 57. M.Segľa (Roháčik, P.Segľa) – 9. Kohutiar (Halás), 37. Horváth (Ferenc).
  • Návšteva: 100 divákov

Na prešovských hráčov čakal posledný súper na Spišskom pohári – nováčik z Humenného. Zápas začali obaja aktéri aktívne a vo vysokom tempe. Ako prví sa radovali z úvodného gólu hokejisti spod Vihorlatu, keď úspešným autorom bol Roháč. O 25 sekúnd však bolo vyrovnané. Druhý prešovský útok zakombinoval na výbornú a po senzačnej prihrávke Halása strelou do protipohybu brankára Maikollu skóroval Kohutiar. V druhej tretine sa opäť do vedenia dostali Humenčania zásluhou exPrešovčana Podsedlého, no tri minúty pred druhou sirénou vyrovnal z nájazdu junior Horváth, pre ktorého to bol druhý gól v treťom zápase. Záverečné dejstvo taktiež bolo veľmi vyrovnané, ale stačila jedna neprehľadná situácia, ktorú využil ďalší prešovský rodák Martin Segľa – 3:2. Šarišania to ešte skúsili bez brankára, avšak vyrovnanie neprišlo.

HC Prešov Penguins sa stal napriek tomu víťazom Spišského pohára 2015. O zisku trofeje rozhodol večerný duel SNV – LM (4:6) a lepšie skóre v náš prospech. Nový klub teda zanechal na úvod výbornú vizitku.

Čítajte tiež:

Prešovská hokejbalová liga začala písať nový ročník: Pribudli nové tímy, nechýbali nečakané výsledky

Slová legendárneho trénera na výkon futbalistov Tatrana: Takúto poklonu vystrúhal koňarom!

foto: ilustračné/Vlado Salzer

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM