Ľubomír Hudačko Iné športy

Prešovskí hokejbalisti nemajú ihrisko. Ligu hrajú až v Košiciach

Zdá sa, že prešovský šport na ružiach ustlané nemá. Existenčné problémy pred začatím ligového ročníka vo futbale hlásil Tatran a ružovo to nevyzerá ani s hokejbalistami. Tí nemajú kde hrať. Napriek tomu rozbehli aj miestnu ligu.

Ilustračný obrázok k článku Prešovskí hokejbalisti nemajú ihrisko. Ligu hrajú až v Košiciach
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Len tak pre radosť

Regulérne ihrisko je len zbožným prianím. Aby sa v metropole Šariša v rámci hokejbalu predsa len čosi odohralo, tímy sa dohodnú na zápas s prívlastkom „len tak“: „Rozbehli sme prešovskú ligu, aby sa aj tu niečo dialo. Znamená to ale, že nemáme ihrisko, ktoré spĺňa podmienky na hokejbal. Na sídlisku Sekčov pri kostole Krista kráľa sa dá hrať, no nie je to riadny hokejbal, ako v Košiciach, či inde na Slovensku. Pre nás je priorita košická liga,“ uviedol prezident klubu Maroš Hric. Prešovské tímy súťažia v košickej hokejbalovej lige. Zastúpenie máme v podobe mužstva 3b Luky Sport, Tornado a Fany Sport.

Zamerané na play off

HBC 3b Luky sport Prešov obsadilo po základnej časti 1. miesto. Počas 20. zápasov mužstvo nastrieľalo úctyhodných 268 gólov, čo bolo najviac v lige. Inkasovalo druhý najmenší počet, 72 gólov. Najproduktívnejším hráčom tímu bol Vlado Staš (130 bodov) z toho 84 patrilo gólom. Najlepším nahrávačom bol Roman Bajzát so 70. asistenciami. Zároveň si však vyslúžil aj 52 trestných minút, pričom trikrát inkasoval aj 10. min. osobný trest. Hrajúci prezident Maroš Hric spolu s Jozefom Pankúchom odohrali kompletných 20 zápasov. Všetko to však následne „stráca význam“, pretože pred play off sa hrá od nuly.

V ňom si zatiaľ vedú hráči 3b Luky sport nadmieru dobre. Nad Adlerom Trebišov vyhrali prve dva zápasy a ujali sa vedenia 2:0. So skóre si Prešovčania vôbec nelámali hlavu a súperovi nadelili poriadne debakle. V prvom dueli sa zrodil výsledok 13:1 (3:0, 5:0, 5:1), keď štyri góly zaznamenal Ličák. Ďalší zápasy ovládli takisto Šarišania a po výhre 11:4 sú blízko k semifinále. V systéme hranom na tri víťazné duely sú k postupu už veľmi blízko. Najbližší zápas s prívlastkom „mečbalový“ odohrajú už túto sobotu.

Foto: Ľubomír Hudačko

Hokejbalisti Prešova
3
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM