Ľubomír Hudačko Iné športy

Prešovskí hádzanári prehrali s Hlohovcom: Zisk Slovenského pohára sa im vzdialil

Úvodný finálový duel Slovenského pohára medzi Hlohovcom a Tatranom Prešov koňarom nevyšiel. Prehrali o šesť gólov 35:29 čo znamená, že lepšiu východiskovú pozíciu bude mať v odvete súper zelenobielych.

Ilustračný obrázok k článku Prešovskí hádzanári prehrali s Hlohovcom: Zisk Slovenského pohára sa im vzdialil
Zdroj: TASR

V Hlohovci sa hrala od úvodných sekúnd vyrovnaná hádzaná a oba tímy sa striedali v strieľaní gólov. Domáci sa dostali v 18. minúte do trojgólového vedenia 11:8, Tatran však skóre vyrovnal zásluhou troch presných lôpt v rade z rúk Olivera Rábeka. V závere prvého dejstva sa však prihlásil o slovo dvoma presnými zásahmi aj hosťujúci Tomáš Urban, polčas tak vyhrali domáci 18:16.

Tatran však nezvládol vstup do druhej tridsaťminútovky, čo v konečnom dôsledku rozhodlo o výsledku stretnutia. Štyrmi gólmi v priebehu troch minút prinútili domáci hosťujúceho kormidelníka Petra Hatalčíka vziať si oddychový čas. Hlohovec však pokračoval v gólovej vlne a v 40. minúte zvýšil Mažár už na rozdiel ôsmich gólov pri skóre 28:20. Prešovu sa síce podarilo tesne skresať náskok súpera, no výborný výkon domáceho brankára Žernoviča bol pre hostí kameňom úrazu.

Peter Hatalčík, tréner Tatrana Prešov: „Hlohovčania vyhrali zaslúžene. Boli lepší, možno viac oddýchnutí. Na nás je vidieť enormnú únavu. Snažíme sa to rozchodiť, a hoci to ide ťažko, o týždeň sa pripravíme. Máme za sebou náročný program, no myslím si, že je v našich silách šesťgólové manko v odvete zmazať.“

1. zápas finále Slovenského pohára: HC SPORTA Hlohovec – Tatran Prešov 35:29 (18:16) Najviac bodov: Petrov 9, Zaťko 6, Ďuriš 5 – Rábek 8/4, T. Urban a Krištopans po 5, Antl 5/2. Rozhodovali: Budzák – Záhradník, vylúčení: 7 – 6, ČK: 58. Petrov (Hlohovec – za tri vylúčenia), 7 m hody: 4/7 – 6/8, 800 divákov

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM