Ľubomír Hudačko Šport

Prešovskí hádzanári mali zlý začiatok a dobrý koniec: Zdolali Melsungen, no na postup to nestačilo

Zlý začiatok, dobrý koniec. No celkovo to napokon na postup aj tak nestačilo. Hádzanári prešovského Tatrana sa v odvete Pohára EHF snažili dotiahnuť manko z prvého duelu, ale ušiel im úvod. Prehrávali aj 0:7, čo malo vplyv na záverečný rezultát. Drámu síce vyhrali, postupuje ale súper.

Ilustračný obrázok k článku Prešovskí hádzanári mali zlý začiatok a dobrý koniec: Zdolali Melsungen, no na postup to nestačilo
Zdroj: TASR

Pred týždňom prehrali na palubovke súpera rozdielom siedmich gólov 24:31. Prešov tak nezopakuje účasť v skupinovej fáze súťaže z uplynulej sezóny.

Úvod do zápasu mali naši hádzanári katastrofálny. Trápili sa v koncovke a všetky ich strely končili pri brankárovi hostí, ktorý chytal veľmi dobre. Nedarilo sa dať gól, v 12. minúte už bolo 0:7. Tréner Prešova Peter Dávid zobral time-out, po ktorom sa Prešovčanom konečne podarilo presadiť, prebiehala 13. minúta. Stalo sa tak, keď strieľal Kristopans (1:7).

Po tomto góle sa zelenobieli ako tak rozbehli a začali znižovať náskok súpera. V 20. minúte bolo bol stav ešte 4:11. V závere prvého polčasu však naši zabrali. V 26. min. dvakrát za sebou skóroval Krok a znížil na 8:12. V záverečných štyroch minútach naši dali ešte 3 góly, no svoje šance využili aj hostia, a tak polčas skončil 11:16.

Druhý polčas bol oveľa dramatickejší. Tatran vstúpil do druhého dejstva diametrálne odlišne. Tak ako na začiatku prvého polčasu dávali góly len hostia, v druhom sa podobne darilo domácim. Našim sa päťgólovou šnúrou podarilo vyrovnať – v 5. minúte bolo 16:16. Odvtedy sa hral veľmi vyrovnaný a na oboch stranách kvalitný zápas. V 19. minúte bolo stále vyrovnané 21:21. Našim sa tromi gólmi v rade podarilo dostať do väčšieho, ako jednogólového vedenia. v 23. minúte bolo 24:22 v náš prospech. Nemci však potvrdili svoju kvalitu a v záverečných minútach nedovolili Tatranu výraznejšie zvýšiť náskok. V 26. minúte sme vyhrávali po góle Kroka 26:24, lenže Prešov potreboval vyhrať o osem gólov, čo sa im aj napriek veľkej snahe nepodarilo. **Aj keď nakoniec v zápase zvíťazil 26:25, do skupinovej fázy, žiaľ, nepostúpil.

Pohár EHF – odveta 3. kvalifikačného kola: Tatran Prešov – MT Melsungen 26:25 (11:16)

  • zostava a góly Tatrana: Krupa, Verkič – Rábek, Kopčo, Krok 5, Krištopans 3, Sadovij, Radčenko 2, Furlan 1, Pekár, T. Urban 5, Číp, Antl 10, J. Urban, Petro.
  • Rozhodovali: Pavičevič a Raznatovič (obaja Č. Hora), vylúčení: 4:9, 7 m hody: 4/3 – 2/1, 3125 divákov.
  • (prvý zápas: 24:31, postúpil Melsungen)

Redakcii Prešov24 informácie sprostredkovala Miroslava Baranová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM