Šport

Prešovskí futsalisti zakončili sezónu gólostrojom: Súperovi vsietili 11 kusov

V poslednom zápase sezóny sa futsalisti Prešova stretli s Bardejovom. Stretnutie bolo od začiatku v réžii Šarišanov, 11 gólov hovorí za všetko.

Ilustračný obrázok k článku Prešovskí futsalisti zakončili sezónu gólostrojom: Súperovi vsietili 11 kusov
Zdroj: TASR

Už v 3. minúte otvoril skóre Jakub Harčár a hosťujúci hráči postupne zvyšovali svoje vedenie. V 15. minúte vyhrávali už o štyri góly. Domáci sa k slovu dostali o dve minúty neskôr, keď Stachura znížil na 1:4. V závere prvého polčasu však Prešovčania skórovali ešte trikrát a do šatní odchádzali s pohodlným šesťgólovým náskokom. Aj v druhom polčase dominoval hosťujúci tím. Futsalisti Prešova boli nabudení, hrali s chuťou a vpredu premieňali šance.

Najlepší strelec

V 30. minúte viedli 9:2, následne pridali ďalšie dva góly a pre domácich vyzeralo skóre v 34. minúte hrozivo – hostia vyhrávali 11:3. Hráči Partizána však v posledných minútach zabrali a štyrmi presnými zásahmi v rade skorigovali stav na konečných 6:11. Štyrmi gólmi sa v zápase zaskvel hráč Prešova Rudolf Beliš, ktorý sa stal najlepším strelcom základnej časti druhej ligy Východ. V sezóne dokopy skóroval dvadsaťjedenkrát. Sezónu ukončili so cťou Šarišania zvíťazili v poslednom stretnutí jednoznačným spôsobom a so sezónou 2016/2017 sa rozlúčili so cťou.

„Od začiatku sme sa sústredili na našu hru. Do každého duelu sme išli s cieľom vyhrať, hoci postup do baráže nám ušiel už skôr. Súťaž sme chceli dohrať v čo najlepšom svetle, keďže sme boli minuloročný extraligista. Domáci mali v úvode tri vyložené šance, ale nepremenili ich. My sme góly dali, hrali sme svoju hru a som rád, že sme posledný zápas zvládli s prehľadom,“ hovoril po stretnutí brankár Prešovčanov Lukáš Chovan.

Štvrtí s 20 bodmi

Futsalisti Ekoprimu sa v konečnej tabuľke umiestnili na 4. mieste so ziskom 20 bodov. „Pred sezónou sme mali jednoznačný cieľ, vrátiť sa medzi slovenskú elitu. Škoda, že sa nám to nepodarilo. Prehrali sme zlomové zápasy hlavne doma, a potom bolo ťažké dostať sa na čelo. Musíme zamakať viac a pokúsiť sa o to v nasledujúcom ročníku.“ V Bardejove budú zmeny V poslednom tohtosezónnom stretnutí dal tréner Bardejova Norbert Sališ šancu najmä mladým hráčom. „O nič už nešlo, k zápasu sme pristúpili zľahka. Príležitosť dostali mladí futsalisti, kto chcel, z chuti si zahral,“ povedal tréner Partizána. Bardejovčanom sezóna 2016/17 nevyšla podľa predstáv. Minulý rok sa stali víťazmi druhej ligy Východ, v tomto ročníku obsadili predposledné šieste miesto.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM