Ľubomír Hudačko Futbal

Prešovskí futbalisti sa trápili aj v pohári: Streleckú smolu však konečne odkliali

Na hráčoch Tatrana Prešov bol v Slovnaft Cupe veľký tlak. Napokon odkliali streleckú smolu a s FK Predmier vyhrali o štyri góly, ale chcelo to kopu času.

Ilustračný obrázok k článku Prešovskí futbalisti sa trápili aj v pohári: Streleckú smolu však konečne odkliali
Zdroj: TASR

V 2. kole Slovenského pohára si futbalisti Tatrana Prešov zmerali sily s tímom FK Predmier. Boli jasným favoritom, pretože hrali proti súperovi z 5. ligy.

Prečítajte si tiež: Veľký futbalový prestup z liahne Tatrana Prešov: Alex ide do Manchestru United!

Ale na ihrisku sa viac trápili ako dominovali, polčasová remíza nenasvedčovala nič dobrého. Outsider postúpil do súboja proti Tatranu výhrou 3:2 s ŠK Javorník Makov a trúfal si aj na favorita. Ubránili nerozhodný výsledok až do 70. minúty. Potom však konečne odklial streleckú smolu Tubonemi a Tatran vyhrával. O pár minút už bola pohoda na kopačkách koňarov, pretože do čierneho trafil aj Dávid Leško a dvakrát sa presadil aj rekonvalescent Martin Dupkala.

Prečítajte si tiež: Futbalistom sa vôbec nedarí, tréner Varga: Chyby, ktoré sme urobili sa nesmú stávať

Prešovčania tak potvrdili úlohu favorita, aj keď to 70. minút nebolo ono ani proti súperovi z 5. ligy. Ostáva však veriť, že tento výsledok prinesie na ich kopačky nabudenie a viac sa im bude dariť aj vo Fortuna lige. Najbližšiu možnosť budú mať už túto sobotu v Trnave. V ďalšom kole pohára sa podľa klubového webu 1fctatran.sk Prešovčania stretnú s lepším z dvojice ŠK Báhoň – FK Dukla Banská Bystrica. Hrať by sa malo 23. alebo 24. augusta.

Slovnaft Cup, 2.kolo:

  • FK Predmier – 1.FC Tatran Prešov 0:4 (0:0)
  • Góly: 70. Tubonemi, 74. Leško, 78. a 90. Dupkala
  • Diváci: 950

Tatran: Penksa – Streňo, Luberda, Bartek, Dzurík – Keresteš, P. Jacko ©, Kačala (46. Katona) – Kubus, Tubonemi (76. Dupkala), Rolinc (46.D. Leško)

Predmier: Uríček – Čička, J. Bačík ©, Kocian, Taška (84. Čillík), P. Pobijak, Husár, A. Pobijak (73. Klus), R. Bačík (74. Chvalník), Šimoník, Bajza

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM