Futbal

Prešovskí futbalisti boli oporami v reprezentácii: Trojica hráčov pomohla k medailám

Na ihrisku sa nestratili, boli oporami. Trojica hráčov Tatrana Prešov prispela výraznou mierou k zisku bronzových medailí na turnaji Slovakia Cup.

Ilustračný obrázok k článku Prešovskí futbalisti boli oporami v reprezentácii: Trojica hráčov pomohla k medailám
Foto: Rastislav Búgel

Michal Kraľovič, Matej Grešák a Jozef Špyrka sú tradičné oceňovaní za svoje výkony pozvánkami do reprezentácie. Tentokrát sa predstavili v drese národnej osemnástky na turnaji Slovakia Cup a podľa klubovej stránky 1fctatran.sk v nemalej miere prispeli k zisku medailí.

Slovensko 18 – Bielorusko 18 2:2 (2:0)

Už v prvom zápase pri remíze 2:2 s tímom z Bieloruska to bol práve Špyrka, ktorý sa ako prvý v štrnástej minúte presadil a otvoril gólový účet nášho národného výberu. V základnej zostave nastúpil aj Michal Kraľovič, Mateja Grešáka si tréner Malatinský nechal ako žolíka do ďalších zápasov. A vedel čo robí.

Slovensko 18 – Maďarsko 18 1:0 (0:0)

Druhý zápas základnej skupiny sa odohral vo skvelej atmosfére v Červeníku. V základe už nastúpil Grešák, Špyrka a Kraľovič odohrali celý druhý polčas. No a práve so všetkými zeleno-bielymi posilami v zostave boli naši mladí reprezentanti schopní skórovať. Grešák zariadil gólom zo 64. minúty víťazstvo 1:0.

Slovensko 18 – USA 18 1:1 (0:0), 2:4 na 11 m

O tom, kto postúpi do finále sa malo rozhodnúť v poslednom zápase skupiny. Reprezentanti USA boli považovaní za najväčších favoritov turnaja. Tréner Malatinský stavil na zaručenú kvalitu, v zostave nechýbali všetci traja „koňari“. Bohužiaľ, Kraľovič sa nešťastne zranil a po 13 minútach skončil v sanitke. Chlapci dreli, čo to dalo, no po remíze 1:1 a pokutovom rozstrele (2:4) postúpili do finále hráči zo zámoria.

Slovensko 18 – Írsko 18 2:0 (1:0)

Čakalo sa teda na súboj o tretie miesto s húževnatými Írmi. Vykartovaného Grešáka zaskočil na čiare navrátilec z nemocnice Kraľovič, Špyrka nastúpil v 60. minúte. Mladíci roztočili pred bránou ostrovanov útočné peklo, zápas vyhrali v pomere 2:0 a získali vytúžené medaily.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM