Michala Halásová Krimi

Prešovské súdy a prokuratúru kvôli nahlásenej bombe evakuovali. Výbušnina sa nenašla

Umiestnenie bomby v súdnych budovách v Prešove, ktoré dnes ráno polícii telefonicky oznámil neznámy mužský hlas, sa nepotvrdilo. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci šírenia poplašnej správy.

Ilustračný obrázok k článku Prešovské súdy a prokuratúru kvôli nahlásenej bombe evakuovali. Výbušnina sa nenašla
Zdroj: Dnes24.sk

Približne o 8.15 h neznámy hlas na Obvodné oddelenie PZ Prešov – Sever oznámil, že v budovách, v ktorých sídlia prešovské súdy a prokuratúra, sú bomby. Všetci zamestnanci a osoby, ktoré sa zdržiavali v týchto troch budovách, museli priestor opustiť, aby ho mohli policajti prehľadať,“ uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.

Na zásahu sa podieľali hasiči, pyrotechnici a desiatky policajtov, ktorí s využitím služobných psov na vyhľadávanie výbušných systémov skontrolovali budovy. Keďže prokuratúra sídli v objekte, v ktorom sa nachádzajú aj obchodné prevádzky, polícia prezrela aj tieto priestory.

Celý zásah trval približne štyri hodiny, pričom umiestnenie výbušniny sa nepotvrdilo. Džobanik doplnil, že vyšetrovateľ v súvislosti s touto udalosťou začal trestné stíhanie vo veci šírenia poplašnej správy.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM