Ľubomír Hudačko Rôzne

Prešovské kúpaliská zažili poriadny nátresk. Cez víkend padol rekord návštevnosti!

Voda, voda, voda. Po čom inom sme mohli túžiť počas horúčav v ostatných dňoch? Ak sa však vyberiete osviežiť sa v prešovských bazénoch a zaplávať si, musíte sa poponáhľať. Majú plno.

Ilustračný obrázok k článku Prešovské kúpaliská zažili poriadny nátresk. Cez víkend padol rekord návštevnosti!
Zdroj: Webnoviny.sk

Predpoveď meteorológov na začiatku leta o tom, že v toto ročné obdobie bude na Slovensku najchladnejšie za posledných 100 rokov je, zdá sa, od pravdy veľmi ďaleko. Potvrdzuje to mimoriadne horúci júl, ktoré vyšperkovali aj predchádzajúce dni. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal pre niekoľko okresov až 3. stupeň výstrahy pred vysokými teplotami. V Piešťanoch i ďalších mestách padali teplotné rekordy. Situácia sa však minimálne v utorok upokojí a v Prešove sa už tridsiatky nečakajú.

Ráno kúpalisko otvárajú, aj zatvárajú

Napriek tomu stále padne maximálne vhod, ak sa vyberieme k vode a aspoň na chvíľu schladíme svoje rozpálené telá. Nie je to však také jednoduché, ako sa zdá. Kúpaliská v Prešove sú preplnené: „Počas týchto horúčav sme na to zvyknutí. Návštevnosť bola cez uplynulý víkend vysoká,“ povedala marketingová manažérka kúpaliska Plaza Beach na Solivare Milica Michrinová.

Aj keď sa v našom meste vyskytla „len“ dvojka výstrahy, nadmerné teplo sťažuje ktorúkoľvek činnosť aj v popoludní či v podvečer. A to už je príliš neskoro na to, aby sme ešte pomýšľali na šantenie v bazéne. Minimálne na Solivare: „Návštevnosť sme mali uplynulý víkend rovnakú, ako v predchádzajúcich týždňoch. O 10:00 ráno zatvárame brány kúpaliska, pretože máme naplnenú kapacitu,“ dodala Michrinová.

Prírodná Delňa to istí

Hlavy v smútku z daždivého počasia majú dávno preč aj na Sídlisku III „U Komiňara“. Aj v tejto lokalite rátajte s tým, že podobne ako vy rozmýšľajú ďalšie stovky ľudí. Počas dní oddychu práve tu padol rekord návštevnosti v tejto sezóne. „Cez víkend sme zaznamenali najvyššiu účasť návštevníkov počas tohto leta. Ide o približne 1 300 ľudí denne,“ dozvedeli sme sa.

Aquapark na Delni nám informácie neposkytol, ale celoročná prevádzka iste taktiež nemá problém privítať hŕbu nadšencov kúpania sa.

Ak by ste sa chceli aspoň opaľovať v nádhernom prostredí plnom zelene, k dispozícii je legendárna prírodná Delňa. Kúpanie je zakázané, resp. na vlastné riziko, ale vstup za symbolický poplatok vám otvorí priestor na realizáciu letných radovánok aspoň v režime „len tak“.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM