Ľubomír Hudačko Rôzne

Prešovská vizážistka otvorene: 5 najčastejších chýb, ktorých sa dopúšťajú Prešovčanky pri líčení

Základom kvalitnej vizáže je čistá a zdravá pleť. Je jednou z prvých vecí, ktoré si na človeku všimnete. Pozrite sa však teraz, akých prehreškov sa podľa prešovskej vizážistky Stanky Vaľkovej dopúšťajú Prešovčanky najčastejšie.

Ilustračný obrázok k článku Prešovská vizážistka otvorene: 5 najčastejších chýb, ktorých sa dopúšťajú Prešovčanky pri líčení
Zdroj: Dnes24.sk

Stanka Vaľková sa líčeniu venuje od strednej školy, teda asi 15 rokov. Posledné roky aj profesionálne a to v salóne Stanka Na Rúrkach v Prešove.

Stanka vraví, že pri prechádzke k okoloidúcim ženám predsudky nemá. „Mnohým ženám makeup ani nechýba, lebo sú krásne same o sebe. Samozrejme, čo-to si všimnem, ale nehodnotím. Každý má svoj štýl a má rád niečo iné. Veľká väčšina mladých dievčat a žien má dobrý vkus. Je pravda, že nepoznajú konkrétne techniky líčenia, v tom môžem poradiť. Prípadne sa to samé naučia na kurzoch o líčení, ktoré takisto náš salón ponúka,“ hovorí sympatická vizážistka.

Ako dodala, pri bežnom dennom a večernom líčení sa s neprimeranými požiadavkami ešte nestretla. Vždy so zákazníčkou komunikuje. „Mám však skúsenosti s reklamnými foteniami, kde bol makeup naozaj kuriózny. Napríklad avantgarda alebo orientálne s doplnkami,“ uviedla s úsmevom. Nás teda zaujímalo, akých chýb sa najčastejšie dopúšťajú ženy a dievčatá v našich končinách pri svojom líčení. Milé dámy, prečítajte si užitočné rady od profesionálky.

1. Nevhodný výber make-upu

Najčastejším problémom je výber správneho make-upu. Najlepšie je vyskúšať si kvapku make-upu na čele alebo líci. Make-up by ste nemali vyberať pri umelom svetle. Nebojte sa,vypýtať si vzorku daného odtieňa v obchode.

2. Pozor na obočie

Pekne vytvarované obočie dokáže ovplyvniť celkový výraz tváre. Preto treba dbať na jeho úpravu. Na trhu je veľa dostupných produktov, ktoré Vám pritom pomôžu. Môžete použiť ceruzku, tiene, farbu, dokonca pomádu na obočie. Potom ho len prečesať a zafixovať voskom.

3. Rozlišujte denné a večerné líčenie

Najlepší denný make-up je ten, ktorý pôsobí prirodzene. Aj tu sa dá však rozlíšiť, na akú príležitosť je vhodný spoločenské líčenie na promóciu, rodinnú oslavu, maturitné stretnutie alebo business make-up. Samozrejme ani tu sa nemusíme báť farieb. Líčenie je jemnejšie ako večerné.

4. Ako s líčenkou?

Dôležitým prvkom líčenia sú aj líčka. Počas dňa siahnite po prirodzených odtieňoch. To však neznamená iba určité odtiene hnedej či bronzovej. Nebojte sa farieb, rozžiaria a omladia vás, zvýraznia črty tváre. Pri večernom líčení môžete pridať na ich výraznosti.

5. Nepodceňujte starostlivosť o pleť

Starostlivosť o pleť netreba podceňovať. Každá pleť potrebuje hydratáciu, dokonca aj tá mastná. Takáto hydratovaná pleť je dobrým základom pod make-up. Samozrejme, aj chybičky krásy sa dajú krásne zakryť, nemusíte sa báť. Nezabúdajte ani na správne večerné odličovanie v 3 krokoch: gél, tonikum a krém.

Môže vás zaujímať:

Kaderníčka z metropoly Šariša to prezradila: Tieto účesy medzi Prešovčankami fičia najviac!

Kaderníčka Marianna nám to prezradila: 5 základných chýb, ktoré Prešovčanky robia pri účesoch!

Známa kaderníčka z nášho mesta to prezradila: Pozrite, aké požiadavky majú prešovské nevesty

foto: archív sv

Má na starosti líčenie Prešovčaniek: Stanka nám prezradila, aké chyby robia
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM