Ľubomír Hudačko Rôzne

Prešovská učiteľka tanca prezradila vtipné momenty zo svojej praxe: Tanec bez topánok aj pán s potítkom!

Známej prešovskej učiteľke tanca Lucii Šidelskej najviac učarovali spoločenské tance, ktorým sa venuje profesionálne. Pre náš web prezradila vtipné momenty, ktoré sa udiali počas jej praxe. Určite na ne nezabudne, občas sa totiž aj počas tanečných tréningov prihodí niečo nečakané...

Ilustračný obrázok k článku Prešovská učiteľka tanca prezradila vtipné momenty zo svojej praxe: Tanec bez topánok aj pán s potítkom!
Zdroj: Dnes24.sk

Lucia Šidelská sú spolu s Dušanom Frimerom zakladatelia Tanečného štúdia FRIMart Prešov. Tanečné štúdio so zameraním na spoločenské tance založili v roku 2011 a od tej doby aj tanec vyučujú. Prešovčanka Lucia sa tancu venuje od svojich ôsmich rokov a prešla viacerými tanečnými štýlmi cez balet až folklór. Najviac jej však podľa jej slov očarili spoločenské tance, ktorým sa aj profesionálne venuje.

Pri kurzoch sa učiteľ často dostáva do rôznych a aj vtipných situácií. Dôkazom toho sú zážitky, ktoré Lucia priblížila. „Bežne sa stáva, že ani dospelí nevedia, ktorá je pravá a ľavá noha. Keď povieme, že prvý krok urobíme pravou nohou, polovica ľudí urobí krok ľavou nohou. Stálo sa že, na kurz si jeden pán zabudol jednu topánku, tak tancoval bosý. Alebo sa stalo, že si jeden muž na kurz spoločenských tancov vzal potítko a čelenku. To bolo tiež zábavné,“ uviedla učiteľka.

Ako priblížila, od záujemcov zaznamenala dokonca aj netradičné požiadavky. „Tie majú niektoré svadobné páry, ktoré chcú prekvapiť svojich hostí tanečnou choreografiou. Niektorí chcú "len“ klasický valčík, alebo Tango argentíno, no niekedy chcú prvý svadobný tanec oživiť vtipným tancom. Napríklad v štýle gangnam style," vysvetlila zaujímavosť.

So známou prešovskou učiteľkou tanca Luciou Šidelskou pre vás pripravujeme aj celý rozhovor, ktorý si budete môcť prečítať na webe Prešov 24 už na budúci týždeň.

foto: archív lš

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM