Ľubomír Hudačko Rôzne

Prešovská stanica s retro imidžom: Pri tomto nápise ľudia krútia hlavami!

Jedni nechápavo krútia hlavou, iným to na Slovensku už nepríde zvláštne. Cestujúcim do Prešova a opačne sa po príchode na autobusovej stanici naskytne pohľad na známe logo, ktoré však bolo "v móde" pred dvadsiatimi rokmi.

Ilustračný obrázok k článku Prešovská stanica s retro imidžom: Pri tomto nápise ľudia krútia hlavami!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Pri návšteve prešovskej autobusovej stanice vás ovanú staré časy. Mnohých návštevníkov totiž už na prvý pohľad zaujme logo, ktoré sa nachádza na budove stanice.

Skratka Československej autobusovej dopravy pripomína časy Československa a na vrchle slávy bolo maximálne do roku 1993. Aj po dvadsiatich rokoch sa však ešte nájde priestor, kde má svoje miesto. Vylepené je na autobusovej stanici.

O vyjadrenie, prečo na autobusovej stanici sa stále ešte nachádza toto retro logo, sme poprosili správcu budovy: „Logo ČSAD na budove SAD Prešov, Košická 2 je ponechané na pamiatku, k určitému výročiu výstavby budovy. O podrobnostiach je potrebné sa informovať u konateľov spoločnosti SAD a.s.,“ uviedli pre portál Prešov 24 v stanovisku.

Z loga sú však návštevníci nášho mesta dosť často prekvapení. „Pobavilo ma to, je to smiešne. Našťastie, tie stromy to z tejto strany dobre zakrývajú, ale domáci o tom iste dobre vedia,“ povedal cestujúci Peter (31) z Popradu. „Vcelku som sa zasmiala, naozaj ma to prekvapilo a čudujem sa tomu. Cítim pri tom ale aj fakt silnú nostalgiu,“ prezradila nám svoje pocity lekárka Martina zo Zvolena.

Svoj názor však neskrývajú ani domáci. „Viem o tom už dlhú dobu a mňa už nič neprekvapí. Je to síce spomienka na dávne časy, ale podľa mňa to už malo byť dávno preč,“ vysvetlil cestujúci Jozef (35).

Iný pohľad však majú starší obyvatelia mesta: „Ja som si to ani nevšimla, ale nepovažujem to za niečo výnimočné. Vzťah ku susedom z Česka by sme mali mať dobrý a preto nevidím problém, aby sme si nechali na pamiatku z tej doby aspoň nápis,“ uviedla dôchodkyňa Margita (65).

Iba nedávno sme v Prešove objavili ďalšiu kuriozitu. Priechod pre chodcov, ktorý vedie rovno na parkovisko. Veď si to pozrite tu.

ČSAD v Prešove
2
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM