Správy

Prešovská Spinea chce vytvoriť 450 pracovných miest: Žiada pomoc vyše 20 miliónov

Prešovská Spinea žiada od štátu investičnú pomoc na projekt rozšírenia a inovácie výroby ložiskových reduktorov v Prešove, v lokalite Haniska.

Ilustračný obrázok k článku Prešovská Spinea chce vytvoriť 450 pracovných miest: Žiada pomoc vyše 20 miliónov
Foto: Ľubomír Hudačko

Vyplýva to zo zámeru zverejneného Ministerstvom hospodárstva (MH) SR, ktorým by sa v najbližšom období mala zoberať vláda.

450 nových miest

„Realizácia investičného zámeru s oprávnenými investičnými nákladmi v nominálnej výške 65,94 milióna eur je rozložená na obdobie rokov 2017 až 2021. V priamej súvislosti s investičným zámerom prijímateľ pomoci do konca roku 2021 vytvorí 450 nových pracovných miest,“ priblížil rezort hospodárstva.

V súvislosti s plánovanou realizáciou investičného zámeru firma podľa MH SR žiada poskytnutie investičnej pomoci vo forme dotácie na obstaraný dlhodobý hmotný a nehmotný majetok v nominálnej výške 20,29 milióna eur.

Cieľ investičného zámeru

Cieľom investičného zámeru je rozšírenie výroby ložiskových reduktorov v existujúcom priemyselnom podniku spoločnosti situovanom v okrese Prešov. Produkt spoločnosti je patentovo chránený na trhoch EÚ a svetových trhoch a patrí do kategórie tzv. hi-tech výrobkov.

Spinea, s.r.o., Prešov vznikla 5. apríla 1994. Predmetom jej činnosti je najmä výroba hnacích prvkov, výroba jednoúčelových zariadení pre automatizáciu, výroba strojov s mechanickým pohonom, ako aj poradenská činnosť v strojárstve. Čistý obrat firmy dosiahol v roku 2016 sumu 26,52 milióna eur. Ku konca vlaňajška zamestnávala 380 zamestnancov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM