Ľubomír Hudačko Samospráva

Prešovská samospráva vyzýva: Hlasujte za športovca i športový kolektív roka!

Návrhy na ocenenia úspešných športovcov a športových kolektívov roku 2013 z Prešovského samosprávneho kraja (PSK) môže posielať aj široká verejnosť a športové kluby. Základnou podmienkou nominácie je pôsobnosť športovca alebo klubu na území PSK.

Ilustračný obrázok k článku Prešovská samospráva vyzýva: Hlasujte za športovca i športový kolektív roka!
Zdroj: Dnes24.sk

Ocenených jednotlivcov a kolektívy, ktorí dosiahli v tomto roku najlepšie výsledky, vyberie odborná komisia na základe určených kritérií, rozhodovať však môžu aj ľudia v internetovom hlasovaní.

Bez určenia poradia

„Už tradične budú ocenené kategórie najúspešnejší športovec PSK, najúspešnejší športovci PSK bez určenia poradia, najúspešnejšie kolektívy dospelých, najúspešnejšie kolektívy mládeže, najúspešnejší študenti stredných škôl či najúspešnejšia stredná škola v pôsobnosti PSK. Nominácie aj s potrebnými údajmi o dosiahnutých výsledkoch je potrebné poslať najneskôr do 8. decembra elektronicky na sportovec@vucpo.sk, alebo poštou na adresu Úrad PSK,“ povedala hovorkyňa predsedu PSK Veronika Fitzeková.

Všetkými návrhmi sa bude zaoberať odborná komisia. Medzi kritériá podľa Fitzekovej v prípade jednotlivcov patrí účasť a umiestnenie na olympijských hrách, majstrovstvách sveta a majstrovstvách Európy, na podujatiach Svetového pohára či majstrovstvách Slovenska.

Vyhlásenie v DJZ

Zohľadňuje sa aj to, či ide o reprezentanta Slovenska, jeho dlhodobá špičková výkonnosť a do úvahy sa podľa hovorkyne berie aj pozícia lídra úspešného tímu. Ako pomocné kritérium slúži konkurencieschop­nosť v jednotlivých športových odvetviach.

Ako ďalej povedala Fitzeková, u kolektívov je rozhodujúca účasť a umiestnenie v najvyšších európskych súťažiach i umiestnenie v dlhodobých najvyšších súťažiach v rámci SR. Pomocné kritérium je rovnaké ako u jednotlivcov. V prípade nesplnenia požadovaných kritérií v jednotlivých kategóriách si PSK podľa hovorkyne vyhradzuje právo neudeliť ocenenie. Slávnostné vyhlásenie najúspešnejších športovcov a športových kolektívov PSK za rok 2013 sa uskutoční v utorok (14. 1. 2014) o 17.00 h. v historickej budove Divadla Jonáša Záborského v Prešove.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM