Ľubomír Hudačko Správy Správy

Prešovská primátorka a jej Vianoce? Andrea Turčanová prehovorila o traume, ktorou trpela v puberte

Prešovská primátorka nám v rozhovore prezradila nielen to, aké maškrty na stole počas Štedrého večera nesmú v jej domácnosti chýbať. Andrea Turčanová prehovorila aj o traume z jej tínedžerských rokov.

Ilustračný obrázok k článku Prešovská primátorka a jej Vianoce? Andrea Turčanová prehovorila o traume, ktorou trpela v puberte
Zdroj: Dnes24.sk

V rodine Turčanovcov vládnu klasické sviatky, na Štedrý deň varia kapustnicu, majú aj rybu a šalát. Primátorka má už aj nevestu a vnučku, takže jej rodina bude mať na Vianoce pripravenú hostinu pre desiatich ľudí.

Rada dostávala bábiky

Darčekov bude podstatne viac aj kvôli tomu, že má taktiež neter, synovcov a chodieva k nim aj jej brat s rodinou. Pre jej trojročnú vnučku je už pripravená bábika. Primátorka následne prezradila čosi aj zo svojho detstva. „Ja som veľmi rada dostávala bábiky, vždy som si myslela, tým, že som bola z učiteľskej rodiny, že budem učiteľka. Vychovávala som mojich trinásť bábik, rozložila som si ich a vedela som sa s nimi hrať celé hodiny. Každá mala svoje meno, predpísané oblečenie, hrebeň a podobne,“ spomína s úsmevom.

A aké maškrty budú na stole v rodine Turčanovcov? Napríklad klasické medovníky. „Manžel miluje linecké pečivo, takže bez nich si to tiež nevie predstaviť. Syn pre zmenu má rád ježe a ja mám rada orechové tyčinky. Kvôli bratovi pečiem zo špeciálnej receptúry plnené oriešky, pričom tu na východe taká receptúra nie je. Jedáva ich väčšinou môj brat. Pečiem aj domácu vianočku,“ dodala k téme pečenie.

V detstve trpela traumou

Posledný deň v roku bude tráviť hlava mesta najmä pracovne. „Do polnoci budem na úrade a potom vyjdem na námestie. Na Nový rok máme posedenia s rodinou, dovolila som si na radnicu pozvať aj návštevu, nech ma prídu pozrieť, pretože sa z radnice ďaleko asi nedostanem,“ hovorí. Čo sa týka zábavy, primátorka spomína na jednu svoju traumu.

„Ja som stále trpela traumou, že som ako pubertiačka chcela ísť na štefánsku zábavu, ale keďže ja som sa na Štefana narodila, tak sme doma vždy povinne prijímali návštevy a žiaľ, tento zvyk nám ostal. Takže nikde do hôr nechodievame ani dnes. Mám aj tú smolu, že meniny oslavujem 5. januára, takže všetko je to naraz a potom celý rok nič. Ale, už som si zvykla,“ smeje sa.

Môže vás zaujímať:

Primátorka Turčanová na mikulášskej nádielke v Prešove: Odhalila, ako rafinovane to mala na svoje deti vymyslené!

Už vám padli do očí? Na trhoch v Prešove môžete navštíviť najžiarivejší i najštipľavej­ší stánok

Rozsiahla premena známeho zariadenia v Prešove: Primátorka neskrýva nadšenie, dokázali zázrak!

Rokovanie na zastupiteľstve v Prešove ešte takmer ani nezačalo… A poslanec už po pár minútách navrhol prestávku!

Nepríjemnosti počas rokovania poslancov: Prešovské zastupiteľstvo narušili problémy poslanca aj primátorky!

Mestský poslanec to povedal počas rokovania narovinu: Nevydrižňajme sa ľuďom! VIDEO

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM