Rôzne

Prešovská nemocnica má bez klimatizácie viaceré pracoviská: Ako bojuje s trópmi?

Na viacerých pracoviskách Fakultnej nemocnice s poliklinikou Jána Adama Reimana v Prešove nemajú klimatizáciu. V týchto horúcich dňoch tu personál optimalizuje teplotu viacerými tradičnými spôsobmi.

Ilustračný obrázok k článku Prešovská nemocnica má bez klimatizácie viaceré pracoviská: Ako bojuje s trópmi?
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Proti vysokým teplotám v nemocnici bojujú využívaním prenosných ventilátorov, tienením okien a pravidelným vetraním podľa potreby. Zdravotné sestry upozorňujú hospitalizovaných pacientov na dodržiavanie pitného režimu.

„Hospitalizovaní ako aj ambulantní pacienti, ktorí navštívia internistický monoblok nemocnice, sa ani pri najvyšších teplotách nemusia obávať letných horúčav. Táto budova je plne klimatizovaná, čo si pochvaľujú najmä ležiaci pacienti. Všetky ambulancie, 80 pacientskych izieb a priestory určené pre personál sú vybavené klimatizačnými jednotkami, podobne ako aj operačné sály,“ informovala hovorkyňa prešovskej nemocnice Renáta Cenková.

Čiastočne klimatizovaný je aj chirurgický monoblok, kde sú klimatizačné jednotky umiestnené na špecializovaných pracoviskách – operačné sály, oddelenie rádiológie a iné špecializované pracoviská. Dnes do 13.00 h ošetril personál prešovskej nemocnice v súvislosti s kolapsom iba jedného pacienta, doplnila Cenková.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM