Ľubomír Hudačko Rôzne

Prešovská kozmetička odhalila, aké trendy líčenia sú cez plesovú sezónu in: Dámy, inšpirujte sa radami od odborníčky

Každá žena chce vyzerať príťažlivo v akejkoľvek príležitosti a o to viac, ak ide o spoločenskú udalosť. Opýtali sme sa preto skúsenej kozmetičky z Prešova, čo je aktuálne počas plesovej sezóny v líčení in. Milé dámy, inšpirujte sa radami a budete hviezdou večera.

Ilustračný obrázok k článku Prešovská kozmetička odhalila, aké trendy líčenia sú cez plesovú sezónu in: Dámy, inšpirujte sa radami od odborníčky
Zdroj: Dnes24.sk

Prešovčanka Monika Švarc sa práci kozmetičky a vizážistky venuje už 20 rokov. Je vyučená kozmetička v odbore lekárska kozmetika a majiteľkou kozmetického salónu Moony v Prešove.

Aktuálne plesové trendy

Tohtoročné plesové trendy pôsobia podľa nej minimalisticky až jednoducho. „Okrem dymového líčenia letia aj zelené, fialové či medené farby, ale aj dymovo hnedé a červené. Netreba sa báť ani zlatých či strieborných odtieňov. Dámy by nemáli zabúdať že základom líčenia je krásna hebká pleť, ktorú je potrebné dostatočne hydratovať vhodným krémom a tak si ju pripraviť na líčenie. Čím jednoduchšie šaty, tým výraznejšie líčenie môžeme zvoliť,“ prezradila.

Prešovčankám taktiež radí, že pri výrazných očných tieňoch je vhodnejší jemnejší rúž a naopak. Liftingové a hydratačné make-upy pleť podľa Moniky okamžite vypnú, vyhladia drobné vrásky a dlhodobo hydratujú. „Pri suchej pleti nesmieme použiť make up s pudrovým efektom, ten by nám zbytočne zvýraznil vrásky a pleť vysušil. Ak chceme aby pleť pôsobila mlado a rozžiarene po celú noc, je vhodné použiť rozjasňujúci make-up, pri ktorom pleť pôsobí oddýchnutým, rozžiareným dojmom dlhý čas. Pri plesovom, večernom, či líčení na stužkovú, je vhodné použiť make up z vyšším krytím, ktorý pleť krásne prekryje. Na ňu môžeme použiť rozjasňovače, ktoré pleti dodajú nádherný svieži vzhľad a pleť bude dlhodobo vyzerať sviežo a pôsobiť mladistvým dojmom,“ prízvukuje odborníčka z metropoly Šariša.

Obľúbené aj 3D mihalnice

Základom líčenia je vždy upravené obočie, ktoré je buď prifarbené v salóne, alebo dotieňované pri líčení. Pri plesovom a večernom líčení sa dámy podľa slov skúsenej odborníčky nemusia báť výrazných očí. „Hlavne ženy s ryšavými a medenými vlasmi vyzerajú užasne v hnedo-zlatistých odtieňoch,“ hovorí Monika. Pri pudrových farbách môžeme na očne tiene použiť aj jemne trblietky, mihalnice budú vyzerať hustejšie a dlhšie, ak sa na ne nanesie dvojitá vrstva mascary. A aké hity aktuálne medzi ženami letia? „Obľúbené sú aj trsy a 3D mihalnice. Každá dáma sa bude cítiť okúzľujúco, ak na telo použije rôzne hydratačné mlieka napríklad s opáleným efektom alebo jemnými trblietkami. Na plese alebo stužkovej jej telo nádherne vynikne,“ pokračuje Švarc.

Prešovčankám nemá čo vytknúť, väčšinou stretáva krásne a moderne upravené ženy. No niekedy to niektoré poriadne preženú s líčením. „Napríklad jemná blondínka s porcelánovou pleťou má na tvári tmavý make up ako maska a k tomu úzke čierne obočie. Každá žena by mala pôsobiť vždy upraveným dojmom a nie vulgárne, hlavne mladé dievčatá rady experimentujú a skúšajú nové veci. No nie vždy to vyzerá pekne,“ zakončila kozmetička Monika Švarc.

Môže vás zaujímať:

Kaderníčka z metropoly Šariša to prezradila: Tieto účesy medzi Prešovčankami fičia najviac!

Prešovská vizážistka otvorene: 5 najčastejších chýb, ktorých sa dopúšťajú Prešovčanky pri líčení

Je medzi nimi aj to vaše? Toto je 15 najčastejších priezvisk Prešova!

foto: archív mš

Kozmetička Monika z Prešova: Prezradila, aké trendy počas plesovej sezóny letia
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM