Ľubomír Hudačko Kultúra

Prešovská hudobná jeseň už začala: Hneď na úvod skvelé filharmonické teleso!

V slávnostnej atmosfére odštartoval 47. ročník Prešovskej hudobnej jesene. Bolo to prirodzené, účinkovanie takého skvelého hudobného telesa, akým je Štátna filharmónia Košice, v prekrásnej historickej dvorane Čierny orol, povznáša každého prítomného. Diváka, organizátora, aj interpetov.

Ilustračný obrázok k článku Prešovská hudobná jeseň už začala: Hneď na úvod skvelé filharmonické teleso!
Zdroj: TASR

O filharmónii nepochybujúc a o prešovských divákoch, ktorých chvália muzikanti i divadelníci a ostatní umelci všetkých žánrov tobôž nie.

Pritom, organizátori z Parku kultúry a oddychu sú už stálou veličinou kvality. Perlami večera boli tentoraz americkí umelci, dirigent Steven White a virtuóz na trúbku Paul Neebe (mimochodom, uznávaný nielen ako sólista, ale aj ako hudobný pedagóg).

Príjemnú umeleckú i spoločenskú atmosféru, ktorú začal rozvíjať hneď na začiatku riaditeľ PKO Emil Chlapeček už vo svojom krátkom ale výstižnom úvodnom slove, umocnila aj prítomnosť blízkeho spolupracovníka S. Whitea a autora jednej zo skladieb programu, sympatického Richarda Cioffari s manželkou.

Program Prešovskej hudobnej jesene bude pokračovať v stredu 9. októbra ďalším zaujímavým koncertom, ktorého protagonistami budú členky dámskeho gitarového kvarteta guitArtistas, ktorých program možno v krátkosti charakterizovať „od opery cez jazz až po pop“.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM