Ľubomír Hudačko Správy

Prešovom kolujú dohady, či voda na Delni je vhodná na kúpanie: Toto je reakcia mesta

V ostatných dňoch sa v našom meste šíria dohady o tom, či voda na prírodnom kúpalisku Delňa je vhodná na kúpanie. Poznáme stanovisko radnice.

Ilustračný obrázok k článku Prešovom kolujú dohady, či voda na Delni je vhodná na kúpanie: Toto je reakcia mesta
Zdroj: TASR

Podľa našich informácií sa vraj u niektorých návštevníkov Delne po kúpaní vyskytli vyrážky a začervenania kože. „O tomto som počula, ale mne sa tento problém nevyskytol. Naďalej plánujem prísť na Delňu, veď kúpať sa nie je zakázané,“ povedala Prešovčanka Ivana. „Ja osobne kožné problémy po kúpaní na Delni nemám, ale deti švagrinej mali začervenané fľaky na rukách. Tak to vyriešili mastičkami,“ uviedol nám Miro. O stanovisko k téme sme požiadali prešovskú radnicu.

Reakcia radnice

„Mesto nezaznamenalo žiaden takýto podnet od obyvateľov, avšak predpokladáme, že ak by sa takéto problémy vyskytli, obratom by Mestský úrad alebo správcu areálu spoločnosť Prešov Real kontaktovali obyvatelia, prípadne lekári či hygienici,“ povedala hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová.

Tá zároveň dodala, že v zmysle platných predpisov sa rozbor vody robí pravidelne, každé dva týždne. Realizuje ho certifikované laboratórium so sídlom v Košiciach a po jeho vyhotovení sa zverejňuje na webovom sídle, pri vstupe do areálu a zasiela sa aj hygienikom.

Naposledy sa robil rozbor minulý týždeň. „Hodnoty boli v poriadku a rozbor bude urobený aj tento týždeň. Výsledky laboratórnych testov, ktoré boli vyhotovené mimo dvojtýždňového pravidelného intervalu rozboru vody, ktorý sa uskutočnil dňa 8.8. certifikovaným laboratóriom na dvoch miestach prírodného kúpaliska Delňa ukázali, že voda je v súlade s požiadavkami vyhlášky ministerstva zdravotníctva 308/2012, kde namerané hodnoty sú ďaleko pod limitami,“ pokračovala hovorkyňa.

Radnica: Voda je v poriadku

Radnica uviedla, že voda je pre tento typ prírodného kúpaliska v poriadku. „Potvrdila to aj hygiena. Na druhej strane však nejde o vodu v bazéne, ale o prírodné kúpalisko,“ zakončila Kmetóny Gazdová.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM