Správy

Prešovčanov čaká silný zážitok: Opäť budeme svedkami Živej krížovej cesty

Živá Krížová cesta sa v tomto roku opäť, už po ôsmykrát, uskutoční v centre mesta. Prešovčanov tak na Veľký piatok čaká naozaj silný zážitok.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčanov čaká silný zážitok: Opäť budeme svedkami Živej krížovej cesty
Zdroj: TASR

Udalosť uvidíme na Hlavnej ulici na Veľký piatok 30. marca o 10. hodine. Ide o vysoko emotívne spracovanie tradičného biblického príbehu, ktoré pripravilo mesto Prešov s amatérskymi hercami z farnosti Nižná Šebastová, s dobrovoľníkmi z neziskovej organizácie Oáza – nádej pre nový život a s členmi Združenia kresťanských seniorov Slovenska. Autentické zobrazenie štrnástich zastavení Krížovej cesty sa začne na pešej zóne, pred Mestským úradom Pilátovým súdom.

Diváci uvidia aj Ježišovo bičovanie a mučenie, v sprievode sa potom pôjde cez prepojovaciu komunikáciu medzi konkatedrálou sv. Mikuláša a južným parkom na Hlavnú ulicu.

Aj na nej zažijú diváci jednotlivé biblické udalosti – pády Ježiša pod krížom či stretnutie s Veronikou, ktorá mu podá ručník. Cez Svätoplukovu ulicu sa sprievod presunie do Záhrady umenia, kde sa uskutoční scéna ukrižovania, sňatia z kríža a uloženia Ježišovho tela do hrobu. Piatkové autentické, živé stvárnenie biblickej Krížovej cesty bude z centra Prešova vysielané aj na internetovom streame.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM