Iné športy

Prešovčanov bolí nesplnený cieľ, Pekár: Nie každý môže hrať Ligu majstrov

O sklamaní, ktoré bude pretrvávať ešte dlho, hovorili hádzanári Tatrana Prešov po kvalifikačnom turnaji Ligy majstrov.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčanov bolí nesplnený cieľ, Pekár: Nie každý môže hrať Ligu majstrov
Zdroj: TASR

Výhra v zápase o 3. miesto znamenajúca nasadenie do 3. predkola Pohára EHF bola slabou náplasťou na prešovské rany. Kapitán tímu Radovan Pekár si uvedomuje, že plakať nad rozliatym mliekom nemá zmysel a apeluje na zlepšenie výkonov v ďalších zápasoch.

Súboj dvoch sklamaných

Stretnutia o 3. miesto, to je vždy súboj dvoch sklamaných, ktorí nezriedka majú problém s motiváciou. Veľké sklamanie bolo aj v mysliach fanúšikov i hráčov Tatrana Prešov, no strata motivácie na nich nebola badateľná. Duel proti Riihimäki Cocks zvládli, mali ho pod kontrolou od prvých minút a napokon vyhrali 30:27.

„Nebolo jednoduché motivovať sa po sobotnej prehre. Cocks neboli ľahký súper, hrali veľmi zodpovedne. My sa musíme kriticky pozrieť na seba a na to, čo treba zlepšiť. Za ten čas, odkedy vstrebávam skutočnosť, že nebudeme hrať Ligu majstrov, som si uvedomil, že je veľa dobrých mužstiev, ktoré nebudú hrať Ligu majstrov. My sme na rozdiel od nich mali výhodu, že sme mali možnosť pobiť sa o Ligu majstrov. Mali sme to vo vlastných rukách. Teraz si to musíme vyhodnotiť a postupne sa zlepšovať,“ uviedol kapitán Radovan Pekár.

Po tom, čo prvé semifinále vyhral portugalský Sporting Lisabon, sa už domáci možno videli vo finále proti tomuto súperovi, za ktorého nastúpil aj ex-Prešovčan Michal Kopčo. Pocity z prehraného semifinále prevládali v mysliach hráčov aj po víťazstve nad fínskym tímom. „Stále to veľmi bolí. V nedeľu sme chceli hrať finále a pobiť sa so Sportingom o tú jednu miestenku. Žiaľ, nevyšlo to. Už to však späť nevrátime,“ poznamenal autor šiestich gólov Tatrana Dominik Krok.

V štyroch súťažiach

Ani neúčasť v Lige majstrov nič nemení na skutočnosti, že Tatran bude účinkovať v štyroch súťažiach. Okrem SEHA Ligy, domácej extraligy a Slovenského pohára sa predstaví aj v Pohári EHF. V ňom odštartuje svoju púť v 3. predkole proti súperovi, ktorého meno spozná neskôr. „Budú tam kvalitné mužstvá, keďže nie každý môže hrať LM. Je na nás, aby sme odstránili chyby a zlepšovali sa. Budeme chcieť čo najviac vyhrávať a tešiť sa z hádzanej,“ dodal Radovan Pekár.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM