Ľubomír Hudačko Rôzne

Prešovčanka Mária oslávila storočnicu: Babka bývalého viceprimátora pracovala u baróna!

Druhý januárový týždeň sa pre pani Máriu (100) niesol v znamení osláv stých narodenín a jej podpisom sa začala písať nová kapitola v pamätnej knihe jubilantov za rok 2015. Tento titul patrí starej mame bývalého viceprimátora mesta, gratulovať jej prišla aj nová primátorka Andrea Turčanová.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčanka Mária oslávila storočnicu: Babka bývalého viceprimátora pracovala u baróna!
Zdroj: Dnes24.sk

Slávnosť pri príležitosti stého výročia narodenia pani Márie sa uskutočnila v Zariadení pre seniorov Náruč, kde v súčasnosti oslávenkyňa žije.

K prvým gratulantom patril popri rodinných príslušníkoch aj riaditeľ zariadenia Jozef Dobrovič so zamestnaneckým kolektívom. Na oslave nechýbala ani prvá žena mesta Prešov Andrea Turčanová, ktorá prišla jubilantke vzdať úctu a želať všetko najlepšie.

„Prajem vám pevné zdravie, veľa lásky a božieho požehnania," odovzdávala kyticu kvetov s úsmevom primátorka mesta.

Príjemnú atmosféru oslavy dotvárali vystúpenia klientov zariadenia, tí svojim spevom rozveselili aj samotnú jubilantku. Pani Mária, ktorá nám prezradila že sa cíti na deväťdesiat, neskrývala radosť a všetkým prítomným sa úprimne poďakovala. Mária Pucherová je Prešovčankou na slovo vzatou, v meste Prešov, kde sa narodila 10. januára 1915, totiž strávila takmer celý svoj život. Vychovala dvoch synov a radosť jej robia aj štyria vnuci, mimochodom dvoch z nich Petra a Reného Pucherovcov poznáme ako úspešných slovenských hokejistov.

„Stará mama pracovala u baróna Gillániho, aj napriek občasným starostiam, ktoré sprevádzali jej nie príliš ľahký život, bola veľmi veselá a aktívna,“ uviedol vnuk René, ktorý zároveň s úsmevom dodal, že tuhý koreň a odolnosť je v ich rodine dedičný.

Mesto Prešov na rok 2015 eviduje šesť sto a viac ročných Prešovčanov. Najstaršou Prešovčankou je v súčasnosti pani Anna Knuthová, ktorá v septembri oslávi 103 rokov.

Čítajte aj o ďalšej milej povinnosti primátorky!

foto: mesto Prešov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM