Ľubomír Hudačko Správy

Prešovčania z mestskej časti č. 2 prehovorili: Čo nás trápi v našej lokalite!

Aby bol život Prešovčanov pohodlnejší, stále je čo zlepšovať. Vedia to aj obyvatelia mestskej časti č. 2, ktorí na stretnutí uviedli, čo ich trápi.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania z mestskej časti č. 2 prehovorili: Čo nás trápi v našej lokalite!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Pociťujú nejeden problém. Prešovčania z mestskej časti č. 2, ktorá zahŕňa Sídlisko II, pod a za Kalváriou, pod Kamennou baňou, pod Wilec hôrkou, Borkut, Vydumanec, Kyslá voda a Cemjatu na zasadnutí výboru pripomienkovali, čo ich trápi.

Nástup a výstup

„Už viackrát sme uviedli pripomienky, aby vodiči MHD zastavovali bližšie pri nástupných plochách. Niektorí vodiči zastavujú ďaleko a ľudia musia schádzať z nástupnej plochy na cestu. A taktiež opačne tí, ktorí vystupujú z autobusu nevystúpia na nástupnú plochu, ale na cestu. Je to problém pre matky s deťmi, majú s tým problém aj starí ľudia. Ešte šoféri zvyknú aj zvoniť z dôvodu, že sa ponáhľajú. Ak by zastavili pri obrubníku, tak ľudia plynule nastúpia a vystúpia,“ uviedla na stretnutí výboru mestskej časti Prešovčanka Anna.

Prečítajte si tiež:Pohyb v centre Prešova môžete sledovať online: Oko kamery sleduje Hlavnú ulicu

Podľa predsedu VMČ č. 2 Richarda Drutarovského je dobré v takýchto prípadoch volať na dispečing Dopravného podniku, kde sa oznámi, o akú linku ide a hlavne, v akom čase to bolo. „V Dopravnom podniku už vedia nájsť, ktorý vodič to bol. VMČ môže požiadať Dopravný podnik, aby dal príkaz všetkým vodičom, aby pristavovali k nástupným plochám čo najbližšie, ale predpokladám, že takýto predpis asi majú. Ide tu o ľudský faktor a hlavne o ochotu vodičov,“ dodal na margo pripomienky.

Prečítajte si tiež: Ďalšia zmena v Prešove: Na Levočskej už nenájdeme srdce z kvetov, ani smajlíka

Navrhol spomaľovače

Okrem toho podľa obyvateľa Vladimíra po položení nového koberca na Ulici Marka Čulena tade vodiči zvyknú jazdiť prirýchlo. „Navrhujem, aby boli na úseku, kde sú zástavky, čiže na hornej, pri obchodnom dome a dolnej, kde je križovatka, nainštalované spomaľovače. Je tam 50-tka, ale nikoho to nezaujíma,“ povedal pre zmenu Vladimír. Podľa predsedu Drutarovského však ide o problém, ktorý nie je nový a dosť často sa o ňom na VMČ č. 2 diskutovalo. „Z úradu nám ale nedokázali vymyslieť nejaké zmysluplné riešenie. Žiadali sme ich, aby nám spracovali štúdiu na upokojenie dopravy v tejto časti, ale ani toho sme sa nedočkali,“ povedal predseda VMČ č. 2 a poslanec Richard Drutarovský.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM