Ľubomír Hudačko Kultúra

Prešovčania z Komajoty po rokoch s nečakanou novinkou: K tomu aj možnosť pozvať kapelu na kávu!

Komajota sa pred časom vybrala smerom, ktorý reagoval na situáciu v hudobnom priemysle. Od roku 2010 preto nevydala žiaden album a nové piesne servírovala s videoklipmi na internete. Teraz však nečakane prekvapila a fanúšikovia majú šancu ešte aj na rôzne benefity. Napríklad pozvať členov na kávu!

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania z Komajoty po rokoch s nečakanou novinkou: K tomu aj možnosť pozvať kapelu na kávu!
Zdroj: Dnes24.sk

Pred silným nástupom streamingových služieb, v čase, keď facebook bol v našich končinách ešte len v začiatkoch, padali drasticky predaje hudobných nosičov.

Neboli si istí, či to má zmysel

Hudobné vydavateľstvá nevedeli ako reagovať na túto situáciu a Komajota odvtedy absolvovala dobrodružstvo v hľadaní odpovede na otázku ako pokračovať ďalej. Našla si vlastnú cestu, no na dopyt fanúšikov prichádza po piatich rokoch vydávania singlov predsa len aj s novým albumom, ktorý sa bude volať Druhé Slnko. Vyjde 9. decembra. Navyše, tento rok oslavujú Martin Husovský, Stano Čorej a Mišo Kráľ desať rokov od založenia skupiny.

„Posledných päť rokov si od nás ľudia pýtajú CD na koncertoch. Neboli sme si istí, či je to dobrá forma a či vôbec má zmysel dávať skladby na album. Myslím si, že keď je niečo vo virtuálnej realite, že sa to nachádza medzi nulkami a jednotkami, tak že to jednoducho zo dňa na deň skončí. Druhé Slnko je jeden z mála momentov, keď môžete držať hudbu v rukách,“ hovorí o zmene plánu Martin Husovský.

Booklet albumu vzbudí pozornosť

Pozornosť vzbudí aj booklet, ktorý vytvorila uznávaná maliarka Mária Čorejová. Ide o rukou kreslený, čiernobiely koncept s viac-vrstvovým významom, čo je typické pre jej tvorbu. Hudobníci sa zhodli pre kresbu so vzducholoďou. „Najviac k nám prehovárala kvázi katastrofická, ale nádej dávajúca situácia. Celý systém hudobného priemyslu, ktorý sa u nás ani nemal šancu rozvinúť tak, ako vo väčších krajinách, už dávno stroskotal. Trosky už ani netlejú, sú skôr zarastené trávou. Internet všetko zjednodušil a je na kapele, ako si odkomunikuje aktivity. Ľudia, ktorí chcú, tí ju podporia. Sme už dávno za bodom riešenia ako, teraz nastupujú na rad praktické skúšky,“ hovorí bubeník Stano Čorej.

Kapela vníma Druhé Slnko tiež ako malú oslavu nového, obohateného prístupu a myslenia. Dve muchy, Most, Január, Do tla, Everybody dies alone, Schody, Krížové pravidlo a Dym tvoria viac ako polovicu albumu, ktoré už fanúšikovia poznajú. K nim ešte pribudnú ďalšie. Teraz je tu šanca na webe kapely namixovať si vlastný balíček, ktorý človek obdŕži pred Vianocami. Dokonca môžete pozvať každého člena Komajoty na kávu za 1,23 eur alebo s nimi absolvovať unplugged koncert vo vlastnej obývačke za inak nedostupnú cenu.

Čítajte tiež:

Turné obohatí koncertom na domácej pôde: Peter Nagy sa vracia do Prešova, túto skutočnosť k nemu prezradil!

Informácie redakcii sprostredkoval PR manažér Edo Kopček

Komajota so svojou novou piesňou: Hudba pohladí uši a video zabaví
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM