Šport

Prešovčania vzdorovali lídrovi len jeden polčas: Kanonáda sa však nekonala

Súboj prvého s posledným znamenal meranie síl Žiliny s Prešovom. Veľká gólová kanonáda sa nekonala, Tatran predviedol najmä v prvom dejstve dobrý výkon.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania vzdorovali lídrovi len jeden polčas: Kanonáda sa však nekonala
Foto: Rastislav Búgel

Súboj prvého v tabuľke s posledným mal v domácom tíme jasného favorita, ten to však nedokázal premietnuť do hry. V prvej desaťminútovke síce Žilinčania šli aktívne za gólom, ale do vyloženej šance sa nedostali.

Hostia postupne pochopili, že Žilina je citlivá na brejkové situácie a začali to využívať. V 22. minúte spálil najväčšiu šancu dovtedajšieho priebehu zápasu Kubus, keď sa k nemu lopta z ľavej strany od Trebuňáka dostala po pokĺznutí Holúbka, ale jeho pokus k ľavej tyči Volešák výborným zákrokom zneškodnil. O chvíľu sa po rohu v ďalšej tutovke ocitol Trebuňák, jeho pokus však šiel nad bránu MŠK.

Prešov hral aktívne, mal viac striel na bránu aj rohov. V 33. minúte konečne predviedli aj domáci, že chcú tri body, strelu Mráza však zastavilo brvno Talianovej brány. V 37. minúte spadol po súboji s Holúbkom v žilinskej šestnástke Katona, ale rozhodca mu za prifilmovaný pád udelil žltú kartu. Keď už sa zdalo, že mužstvá pôjdu do šatní za bezgólového stavu, prihral Káčer perfektne na pravé krídlo Špalekovi, a ten krížnou strelou do pravého rohu popri Talianovi otvoril skóre.

Kto čakal, že sa Prešovčania po góle do šatne psychicky zlomia a Žilina bude na trávniku dominovať, musel byť sklamaný. Tatran síce dopredu nebol už taký nebezpečný ako v prvom dejstve, ale ani zo strany domácich to dlho nebol nátlakový a okulahodiaci futbal.

Šošoni však postupne dávali hosťom čoraz menej priestoru a sami sa dostávali do zakončenia, veľa striel ale mierilo nad, alebo vedľa bránu hostí. V 74. minúte po rohu Hlohovský poslal do šestnástky center z ľavej strany do malého vápna a Vavro v páde nohou zvýšil na 2:0. O tri minúty šiel predčasne pod sprchy po druhej žltej karte Hovančík a hostia ihneď z priameho kopu po jeho faule pykali. Hlohovský síce opečiatkoval brvno a dorážku Škvarku vyrazil Talian, ale striedajúci Šejdajev premiérovým gólom za Žilinu prekonal hlavou prešovského gólmana. V závere ešte Hlohovský trafil z hranice vápna do žrde.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM