Ľubomír Hudačko Kultúra

Prešovčania, výber pre vás: TOP 10 podujatí, ktoré môžete zažiť do konca zimy

Relaxovať nemusíte len doma. Vybrali sme pre vás desiatku lákavých podujatí, ktorá sa uskutočnia v Prešove a to už v najbližších dňoch a týždňoch.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania, výber pre vás: TOP 10 podujatí, ktoré môžete zažiť do konca zimy
Zdroj: TASR

Piesne Donských kozákov

31. január 18:30 – 20:30 v PKO

Z Rostova na Done s banjom, balalajkou, rytmickými nástrojmi a neopakovateľnými hlasmi prichádzajú na svoje piate európske turné sólisti Donského speváckeho chóru, aby zaspievali piesne rodného kraja a najznámejšie ruské piesne.

Prešovské dni klasickej gitary

1. februára 18:30 – 20:30 v DJZ

Prvý z koncertov siedmeho ročníka medzinárodného festivalu Prešovské dni klasickej gitary, na ktorom sa predstavia Anna Pietrzak, jedna z najlepších poľských klasických gitaristiek, v súčasnosti tiež pôsobiaca v zoskupení Wroclawské gitarové kvarteto a orchester Štátnej filharmónie Košice pod vedením dirigenta Maroša Potokára.

4 Sport Cup 2017

2. februára 16:00 – 3. februára 2017 8:00 rôzne miesta, Prešov

Všetci futbaloví fanúšikovia majú šancu prísť na jubilejný 15. ročník medzinárodného halového futbalového turnaja mládeže – Adidas 4 Sport Cup 2017. Zaregis­trovaných je viac ako 120 družstiev z 8 krajín Európy.

Paci Pac

4. februára 16:00 – 17:00 v Kine Scala

Paci Pac predstavia svoj vynovený program pre deti. Nebudú chýbať pesničky z ich prvého DVD a pridajú aj nové z DVD – Pesničková encyklopédia. Urobíte si spolu Vláčik, zaskáčete si na Opicu, zadupete na Slona, zatlieskate si Ťapi ťa a zacvičíte si na Rozcvičku.

Handmade trhy

11. februára 14:00 – 20:00 v čokoládovni Čukoláda

2. handmade trhy s kreatívnymi, tvorivými a šikovnými predajcami, na ktorých si budete môcť kúpiť originálne darčeky (nielen) na Valentína pre všetkých, ktorých máte radi. Predaj bude prebiehať prostredníctvom žetónov priamo v Čukoláde a je sa naozaj na čo tešiť.

Smejko a Tanculienka

17. februára 17:00 – 18:00 v Kine Scala

Chrobáčikovia Smejko a Tanculienka prichádzajú s úplne novým hudobným predstavením pre deti Kde bolo, tam bolo. S novými kostýmami, novou scénou a hlavne úplne novými rozprávkovými pesničkami z DVD. Smejko a Tanculienka navštívia krajinu rozprávok.

Mimoriadne Objavovanie

19. februára 14:00 – 16:00 Mestské informačné centrum

Objavovanie Prešova patrí už k tradičným a obľúbeným podujatiam, ktoré každý mesiac láka nielen zvedavých Prešovčanov, ale aj návštevníkov mesta a je určené všetkým vekovým kategóriám. Jeho cieľom je oboznámiť širokú verejnosť s historickými aj súčasnými zaujímavosťami mesta i jeho blízkeho okolia. Vstup zdarma.

PegasCon festival sci-fi

24. februára 2017 / 9:30 – 21:30 Solivarská, Prešov

PegasCon je stretnutie ľudí, ktorí majú radi filmy, knihy, hry a všetko možné, čo zapadá do žánrov fantastiky: fantasy, science-fiction alebo mystery či horor. PegasCon odvodzuje svoj názov od bývalého prešovského scifi klubu Pegas, ktorý bol aktívny v osemdesiatych a deväťdesiatych rokoch a taktiež v Prešove raz za čas organizoval otvorené stretnutia fanúšikov sci-fi a fantasy.

Ľadové kráľovstvo

26. februára 15:30 – 17:00 v Kine Scala

Tešiť sa môžete na muzikálovú rozprávku Ľadové kráľovstvo na motívy animovanej rozprávky Frozen. Čaká na vás predstavenie s pesničkami a pekným príbehom o Elze, Anne a Olafovi. V predstavení vystúpia herečky, ktoré v populárnej animovanej rozprávke Frozen dabovali hlavné predstaviteľky Annu a Elzu a naspievali titulnú skladbu k rozprávke.

Fašiangovanie 2017

28. februára 2017 / 10:00 – 18:00 Pešia zóna

Prezentácia tradičných remeselných techník.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM