Ľubomír Hudačko Šport

Prešovčania už poznajú svojich súperov v LM: TOTO sú prvé dojmy z tábora Tatrana po žrebe!

Súperom hádzanárov Tatrana Prešov v semifinále v 1. skupine kvalifikačného turnaja Ligy majstrov 2014/2015 bude mužstvo RK Vojvodina Novi Sad zo Srbska. Rozhodol o tom štvrtkový žreb vo Viedni. Aké sú prvotné pocity z tábora zelenobielych?

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania už poznajú svojich súperov v LM: TOTO sú prvé dojmy z tábora Tatrana po žrebe!
Zdroj: TASR

Prešovčania sa v prípade postupu cez srbský tím stretnú s víťazom súboja HC Meškov Brest – Targos Bevo.

Cez Vojvodinu za Brestom do finále

„Dostali sme sa asi do najťažšej skupiny, ktorú môžme pomenovať aj ako ‚skupina smrti‘ Prvý Brest je aj organizátorom turnaja, bude sa hrať u nich. S Vojvodinou aj Brestom sa poznáme zo SEHA ligy. Nezostáva nám nič iné, len sa dôsledne pripraviť,“ poznamenal generálny manažér Tatrana Prešov Branko Benko. Vojvodinu Novi Sad, ktorá v minulom ročníku SEHA Ligy obsadila 7. miesto, dokázali hádzanári Tatrana dvakrát zdolať (37:26 doma a 25:24 vonku).

Srbský tím bude začiatkom septembra prvou prekážkou Tatrana na ceste do Ligy majstrov. „Myslím si, že cez Vojvodinu by sme mali prejsť a s Brestom potom očakávame finále,“ dodal Benko. Brestu majú Prešovčania čo vracať, keďže v semifinálovom zápase záverečného turnaja Final Four SEHA ligy v minulej sezóne s ním prehrali celkovo 29:30 po sedmičkovom rozstrele.

Antl mal dobrý pocit

„Dva zápasy v základnej časti sme s nimi vyhrali a vo Final Four sme im podľahli až na sedmičky. Je to dobrý súper, bude sa však hrať u nich a pôjde o veľa. Ich klub má ambície dostať sa do Ligy majstrov, majú silného sponzora a určite sa na nás dobre pripravia,“ predpokladá Benko. Krídelník Prešovčanov Radoslav Antl mal zo žrebu dobrý pocit. Pred konfrontáciou so srbským tímom netají jednoznačný cieľ. „Poznáme ich zo SEHA ligy. Je to dobré mužstvo, ktoré nás vie potrápiť. Treba sa na nich pripraviť, nič nepodceniť a hlavne vyhrať,“ povedal Antl. V prípade postupu cez Vojvodinu narazia Prešovčania na lepšieho z dvojice Meškov Brest – Targos Bevo.

V domácom prostredí sa bude očakávať postup Brestu a podobne to vníma aj Antl. „Brest sa posilnil. Nie je to ten tím, ktorý mali na začiatku sezóny. Dokúpili niekoľkých kvalitných hráčov, takže budú mať iné ambície. Myslím si, že to bude veľmi vyrovnané,“ dodal Radoslav Antl.

Kvalifikácia Ligy majstrov je na programe 6. a 7. septembra, z troch turnajov so štyrmi účastníkmi postúpi po semifinále a finále do hlavnej fázy iba ich víťaz. Neúspešné celky dostanú ešte šancu pokračovať v kvalifikácii Pohára EHF.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM