Ľubomír Hudačko Rôzne

Prešovčania ukázali, akí sú šikovní: Dni nám spríjemňujú utešení snehuliaci, FOTO

Zima doniesla snehovú nádielku aj do Prešova. Milovníci stavania snehuliakov nezaváhali a pustili sa do práce. Veď sledujte ich diela.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania ukázali, akí sú šikovní: Dni nám spríjemňujú utešení snehuliaci, FOTO
6
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Najprv sa zdalo, že ani tohtoročná zima v našom meste nenaplní očakávania detí a opäť budeme viac-menej bez snehu. No napokon snehu výdatne napadlo aj v Prešove. Biela perina láka i milovníkov stavania snehuliakov.

Dokážu vyčarovať úsmev

Dôkazom toho je množstvo diel, ktoré vyrástli z vŕzgajúcej masy v našom meste. Niektorí postavení snehuliaci sú maličkí, iní zase značných rozmerov. No každý z nich počas prechádzky na čerstvom vzduchu dokáže vyčariť úsmevy na tvárach okoloidúcich.

A fantázii sa medze veru nekladú. Z bielej pokrývky ľudia vedia vyčarovať naozaj zaujímavé diela. Napríklad, pred jednou z prešovských bytoviek stojí hrdo snehuliak, ktorý má na sebe vrchnáčiky od nápojov. Ako ruky mu poslúžili živé vetvičky. Postavila ho prešovská rodina a snehuliak sa im naozaj podaril, patrí k jedným z najkrajších.

Azda najmenší v meste

Snehuliakov si však môžete všimnúť aj v iných kútoch nášho mesta. Napríklad i pri materskej škole na ulici Československej armády. Z diaľky ide síce o neidentifiko­vateľnú kôpku snehu, ale keď sa pozriete bližšie, nájdete azda najmenšieho snehuliaka v meste. Nechýba mu však úsmev a nos z mrkvy.

Rôznych snehuliačikov si robili žiaci zo školského klubu detí pri prešovskej Základnej škole Matice Slovenskej. Stačilo im k tomu trochu kreativity a o zábavu bolo postarané. Aj to môžete vidieť v našej fotogalérii. Zhliadnuť v nej môžete aj ďalšie výtvory :)

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Utešené fotky z Prešova: Takýto snehuliaci nám rozdávajú radosť
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM