Hokej

Prešovčania proti Považskej Bystrici: Viac šťastia v predĺžení mali Tučniaci

Naši hokejisti sa po ťažkom minulom týždni postavili proti súperovi z Považskej Bystrice. Šlo pritom o náročný duel, ktorý rozhodovalo až predĺženie.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania proti Považskej Bystrici: Viac šťastia v predĺžení mali Tučniaci
Zdroj: HC Prešov Penguins

Prešovčania boli favoritom, lenže proti Považanom sa nehralo ľahko. Hostia totiž mali svoje ambície taktiež a chceli ich do bodky naplniť. Darilo sa im to dve tretiny a rozdiel v tabuľkovom postavení by sme hľadali len ťažko.

Tučniaci začali aktívnejšie a najmä tretia formácia sa dostala do tlaku pred bránkou. Považania si vytvorili šance v presilovke, Švihálek však podržal svoj tím. Hostia išli do vedenia po chybe Hopkoviča a v 9. minúte viedli gólom Zlochu. „Panterov“ presný zásah naštartoval a ďalej hrali snaživý hokej.

To vypústilo vo našich vylúčení a akoby sme neboli vo svojej koži. V presilovke sme dokonca inkasovali druhýkrát, Považská Bystrica sa dostala do tlaku a Švihálka prekonal Švantner. Šarišania odpovedali z rýchleho brejku v 17. minúte zásluhou Chalupu. Následne sa síce dostail viac do tempa, hostia však pozorne bránili a udržali si najtesnejšie vedenie.

Druhá tretina začala peknou akciou Prokopa, ktorý vymietol pavučinu a vyovnal. V 33. minúte mali Považania dávku šťatia a po dvoch odrazoch puku ich poslal do vedenia Miro. Onedlho bolo 4:2, keď Záborský prepálil Švihálka a vyhnal ho z brány. Prešov sa trápil, nepomohla mu ani presilovka.

V 49. minúte podľa webu hcpresovpenguins.sk poskakoval puk na našej bránkovej čiare, ledva ho Prešovčania vyhodili. O minútu na to sa už ale tešili zo zníženia po výbornej práci Abdula. Až v 56. minúte domáci kapitán dostal puk do čistej šance a nezaváhal – 4:4. Duel tak dospel do predĺženia. V ňom mali štyri obrovké šance Jokeľ so Šimčákom, no akoby im nebolo súdené dať gól. Víťazstvo Prešovu zabezpečil po nádhernom sóle Prokop.

HC Prešov Penguins – HK 95 Považská Bystrica 5:4pp (1:2, 1:2, 2:0 – 1:0)

  • Góly: 17. Chalupa (Kokavec, Obšut), 21. Prokop, 49. Abdul (Madový, Klíma), 56. Kokavec (Chalup, Prokop), 63. Prokop (Kokavec) – 8. Zlocha, 15. Švantner (Stanislav), 33. Miro (Doljanec), 15. Záborský (Zlocha).
  • Prešov: Švihálek (35. Gavalier) – Novický, Obšut, Valečko, Madovký, Šaršok, Hopkovič, Cvengroš, Macko – Chalupa, Prokop, Kokavec – Abdul, Šimčák, Jokeľ – Klíma, Bylina, Mikolášek – Duplinský, Pulščák, Ferenc
  • Považská Bystrica: Kompas – Hriňa, Prášek, Niník, Koleda, Klienedler, Majerčík – Paleček, Zlocha,Záborský – D. Trenčan, Kubiš, M. Dolinajec – Miro, Švantner, Stanislav – Bednár.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM